BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson: "Omikron dalgası geliyor"----

Johnson: "Omikron dalgası geliyor"

Johnson: Omikron dalgası geliyor
13 Aralık 2021 - 09:24 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Omikron varyantına karşı bu haftadan itibaren tüm yetişkinlere üçüncü doz aşı sunulacağını, ülke genelinde günde bir milyon aşı yapılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Johnson "Bir Omikron dalgasının gelmekte olduğundan kimse şüphe duymasın" dedi, Omikron vakalarının her 2-3 günde bir ikiye katlandığını söyledi. Pazar günü ülkede tespit edilen Omikron vaka sayısı bir önceki günün neredeyse iki katına ulaşarak 1.239'a çıktı. Gerçek sayının daha yüksek olduğu düşünülüyor.

Pazar akşamı bir video mesaj ile halka seslenen Johnson, Ocak sonuna kadar tüm yetişkinlere üçüncü doz aşı sunma hedefini Omikron nedeniyle bir ay erkene çektiklerini duyurdu. Aşılama faaliyetlerini hızlandırmak için bazı sağlık hizmetlerinin öteleneceği de açıklandı.

Ülke genelindeki Kovid-19 tehdit seviyesi en yükseğin bir altı olan dördüncü seviyeye çıkarıldı. Yüksek bulaşım riski anlamına gelen bu seviye en son Mayıs ayında yürürlükteydi. Omikron nedeniyle korona virüsle mücadelede olağanüstü bir durum yaşandığını vurgulayan Johnson, sözlerine şöyle devam etti:

"Artık iki doz aşının yeterli olmadığı aşikar. İyi haber ise şu: Bilim insanları üçüncü doz aşının koruma seviyesini yükselteceği konusunda hemfikir. Bilim insanlarının henüz Omikron'un daha hafif bir hastalığa neden olduğuna dair bir tespiti yok. Öyle olsa bile bu varyantın çok daha bulaşıcı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden üçüncü doz aşı yapılmazsa çok daha fazla insan hastanelik olabilir ve bu da Ulusal Sağlık Sistemi'nin tıkayarak maalesef çok fazla insanın ölümüne yol açabilir."

İngiltere'de üçüncü doz randevusu alabilmek için ilk dozun üstünden en az üç ay geçmiş olması gerekiyor. Bazı aile hekimlerinin aşılama faaliyetlerini hızlandırabilmek için rutin randevularını ertelemesine izin verildi.

Başbakan Johnson, aşılamanın hızlandırılması için 42 askeri ekibin de sağlık ekiplerine yardım edeceğini, mobil ve geçici aşılama tesislerinin devreye alınacağını, kliniklerin çalışma saatlerinin uzatılacağını, binlerce gönüllü aşılama görevlisine eğitim verileceğini de duyurdu. İlk verilere göre üçüncü doz aşı olmak, Omikron varyantında semptom göstermeye karşı yüzde 75 civarında etkili.

İngiltere'de alarm seviyesi 3'ten 4'e yükseltildi

 

İngiltere'de şimdi de kan stoğu alarmı

 

Johnson'ın üzerindeki baskı artıyor

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)