BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson İskoçya'da bağımsızlık referandumuna karşı çıktı----

Johnson İskoçya'da bağımsızlık referandumuna karşı çıktı

Johnson İskoçya'da bağımsızlık referandumuna karşı çıktı
03 Ocak 2021 - 18:53 www.finansgundem.com

Johnson'dan İskoçya'da olası bağımsızlık referandumu yorumu: Her nesilde bir kez olmalı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İskoçya'nın bağımsızlığına yönelik yeni bir oylama olasılığı için "referandumlar her nesilde bir kez yapılmalıdır" dedi.

Euronews'in haberine göre, "Bu ülkedeki doğrudan deneyimlerime dayanarak, referandumların neşeli olaylar olmadığını söyleyebilirim" diyen Johnson BBC'ye verdiği demeçte, "Özellikle ulusal ruh hali üzerinde birleştirici bir güce sahip değiller, her nesilde yalnızca bir kez olmalı" ifadesini kullandı.

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon kasım ayında yaptığı açıklamada, 2021 yılının ilk aylarında Birleşik Krallık'tan ayrılmak için ikinci kez bağımsızlık referandumu düzenlemek istediğini açıklamıştı.

Son kamuoyu araştırmalarına göre İskoçya'nın Londra yönetiminden ayrılmasını isteyenlerin sayısı çoğunlukta.

Bağımsızlık referandumu

İskoçya'da 2014'te yapılan bağımsızlık referandumunda seçmenin yüzde 55'i İngiltere ile birlikte yana oy kullanmıştı ancak İngiliz hükümeti referandum kampanyasında, İskoçya'nın bağımsızlığı seçmesi halinde AB üyeliğini de kaybedeceği tehdidini öne sürmüştü.

Brexit'le beraber durumun değiştiğini savunan İskoçya Bölgesel Başbakanı Nicola Sturgeon ise merkezi hükümete ülkede ikinci bağımsızlık referandumu yapılması için bölgesel yönetime yetki devretmesi çağrısı yapmış ve bu talebi yazılı da iletmişti.

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan oluşan Birleşik Krallık genelinde, AB referandumunda yüzde 48'e karşı yüzde 52 ile Brexit kararı alınmıştı. Ancak İskoçya halkı, yüzde 62'yle referandumda hayır oyu vermişti.

Avusturalya'da vaka sayısında şok artış!

 

İngiltere’de mutasyon sonrası korkutan artış

 

İngiltere'de kırmızı alarm!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)