BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson: 2030'a kadar GSYİH'nin yüzde 2,5'i savunmaya ayrılacak----

Johnson: 2030'a kadar GSYİH'nin yüzde 2,5'i savunmaya ayrılacak

Johnson: 2030'a kadar GSYİH'nin yüzde 2,5'i savunmaya ayrılacak
30 Haziran 2022 - 16:11 www.finansgundem.com

32. NATO Zirvesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkesinin savunma harcamalarının 2030'a dek gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYİH) yüzde 2,5'ine ulaşacağını açıkladı.


NATO'nun üyelerinin GSYİH’nin yüzde 2'sini savunma harcamalarına ayırma hedefinin çok farklı bir dönem için belirlendiğine dikkat çeken Boris Johnson, Ukrayna'daki durum ve karşı karşıya kalınan küresel tehditler göz önüne alındığında bu hedefin artırılması gerektiğini belirtti.

Johnson, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in bu yeni hedef üzerinde çalışmaya başlamasını istediklerini söyleyerek, Stoltenberg'in de bunu yapmayı kabul ettiğini ifade etti.

"Daha tehlikeli ve daha rekabetçi bir dünyaya aynı anda adapte olurken, hayati yeteneklere uzun vadeli yatırım yapmamız gerekiyor" ifadesini kullanan Johnson, NATO üyelerinin savunmaya daha fazla harcamaları gerektiğinin de farkında olduklarını aktardı.

2022 sonu hedefi: Savunma harcamalarının GSYİH'nin yüzde 2,3'üne ulaşması

Johnson, "Bizim durumumuzda bu, kendimiz için 10 yıl önce belirlediğimiz hedefi tutturmak ve aşmaya hazırlanmak anlamına geliyor. Bu kararları almayı önerdiğimiz yatırımların mantıklı sonucu, bu on yılın sonunda (2030) savunma harcamalarında GSYİH'nin yüzde 2,5'ine ulaşacağımızdır" dedi.

İngiltere'nin savunma harcamalarının 2022 sonunda GSYİH'nin yüzde 2,3'üne ulaşması bekleniyor.

'Bu, tüm dünya için daha fazla küresel belirsizliğe yol açacak'

Başbakan Johnson, Ukrayna'da doğru sonuç alınmadığı taktirde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, eski Sovyetler Birliği'nin diğer bölgelerine daha fazla saldırgan eylemde bulunabilecek bir konumda olacağını dile getirdi.

Boris Johnson, "Bu, tüm dünya için daha fazla küresel belirsizliğe, petrol şokuna, panik ve ekonomik sıkıntıya neden olacak" diye konuştu. Ayrıca, Johnson, Ukrayna'nın "kötü bir barışa" zorlanmaması gerektiğini vurguladı.

Yüksek enflasyon en çok İngiltere’yi vuracak

İngiltere'de uçuşlar iptal oldu

İngiltere'den Ukrayna'ya ilave askeri destek

İngiltere'de iş dünyası güveni 15 ayın dibinde

İngiltere'de çelik üreticilerini korumaya yönelik tedbirler uzatıldı

İngiltere'de mağaza fiyatlarında 14 yılın en büyük artışı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)