BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson, 200 yıllık kalelerinde ağır yenilgiye uğradı----

Johnson, 200 yıllık kalelerinde ağır yenilgiye uğradı

Johnson, 200 yıllık kalelerinde ağır yenilgiye uğradı
17 Aralık 2021 - 12:18 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Muhafazakar Partisi, Kuzey Shropshire’da lobi kurallarını ihlal ettiği için istifa etmek zorunda kalan Owen Paterson’dan boşalan koltuk için yapılan seçimde ağır bir yenilgiye uğradı ve kalelerinden birini kaybetti.

Resmi sonuçlara göre, Liberal Demokrat aday Helen Morgan oyların yüzde 47'sini alarak yaklaşık 200 yıldır Muhafazakarların kalesi olan Kuzey Shropshire’daki seçim bölgesini kazandı.

Morgan seçim zaferinin ardından yaptığı konuşmada, “Bugün Kuzey Shropshire halkı İngilizlerin adına konuştu. Açık ve net bir şekilde ‘Boris Johnson, partin sona erdi’ dedi. Yalanlar ve iftiralar üzerine kurulu hükümetiniz hesap verecek. Yaptıkları incelenecek, hesap verilecek ve yenileceksiniz” dedi.

Patterson 1997’den beri bu koltuğu elinde tutuyordu ve siyasi bir skandal nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı. 2019’da yapılan son seçimlerde oyların yüzde 62,7’sini elde etmişti.

Seçim sonucuna göre, Liberal Demokratlar, muhalefetteki İşçi Partisi seçmenlerinin de desteğini aldı.

Genellikle İşçi Partisi’ne oy veren 68 yaşındaki Martin Hill isimli bir vatandaş AFP’ye verdiği demeçte, “Johnson’ın performansından rahatsız olduğum için Liberal Demokratlara oy vereceğim. Bu taktiksel bir seçim olacak. Johnson’a ders vermek istiyorum” dedi.

Johnson'dan istifa çağrılarına yanıt

 

Johnson, Kovid oylamasında 100’e yakın fire verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)