BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohn Lee Hong Kong baş yöneticiliğine atandı----

John Lee Hong Kong baş yöneticiliğine atandı

John Lee Hong Kong baş yöneticiliğine atandı
21 Mayıs 2022 - 11:27 www.finansgundem.com

Çin Başbakan'ı Li Kıçiang başkanlığında yapılan Devlet Konseyi toplantısında, tek aday olarak baş yöneticilik seçimini kazanan Lee'nin atamasına onay verildi.

Çin Devlet Konseyi, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde baş yöneticiliğe seçilen John Lee Ka-chiu'yu göreve resmen atadı. Hong Kong'da daha önce İç Güvenlik Sekreterliği ve Baş Sekreterlik görevlerinde bulunan polis kökenli Lee, 8 Mayıs'ta yapılan seçimi, baş yöneticiyi seçmeye yetkili Seçim Komitesi üyelerinin kullandığı 1424 geçerli oyun 1416'sını alarak kazanmıştı.

Çin merkezi yönetimine yakın bir isim olarak bilinen Lee, Yasama Meclisi, meslek grupları ve iş dünyasından temsilcilerin yer aldığı Komite'nin, büyük bölümü Çin yanlısı üyelerinden 786'sının desteğiyle aday olmuştu.

Baş Yönetici Carrie Lam'ın süresinin dolacağı 1 Temmuz'da görevi devralacak Lee, ABD'nin, muhalefete yönelik baskılar nedeniyle yaptırım uyguladığı Hong Konglu yetkililer arasında yer alıyor.

Bir ülke iki sistem

Hong Kong, Çin'e bağlı olmasına rağmen kendisine ait para birimi, dil, hukuk sistemi ve kimlik kullanıyor. Özerk yapılı bölgenin sadece savunma ve dış politika gibi konularda Pekin'e bağlı olduğu bu yönetim modeli, "bir ülke, iki sistem" olarak adlandırılıyor. Çin, son yıllarda Ulusal Güvenlik Yasası gibi yasal değişikliklerle bölgenin özerk yönetim yapısını aşındırdığına yönelik eleştirilere hedef oluyor.

Çin’in sınır ötesi e-ticaret hacmi 10 kat arttı

Çin'in Rusya'dan enerji ithalatı harcamaları 6 milyar doları aştı

Goldman Sachs: Çin gayrimenkul firmaları temerrüde düşebilir

Çin'de ikinci bir ev için almak için yeni bir çocuk yapmak gerekebilir

Çin Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

Çin'den ABD'ye sert uyarı!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)