BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohn Bolton'dan çarpıcı darbe itirafı!----

John Bolton'dan çarpıcı darbe itirafı!

John Bolton'dan çarpıcı darbe itirafı!
13 Temmuz 2022 - 09:43 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) eski Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi ve Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD’nin yabancı ülkelerdeki darbe girişimlerini planlama sürecine yardım ettiğini itiraf etti.

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD eski Başkanı Donald Trump zamanında görev yapmıştı.

Bolton şimdi de CNN televizyonunun, 6 Ocak Kongre baskınına ilişkin özel yayınında yaşadığı tartışma esnasında yaptığı itirafıyla gündeme geldi.

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bir televizyon programında kendisini, "başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri" olarak tanımladı.

Darbe ile suçladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip 6 Ocak'ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton arasında tartışma yaşandı.

Bolton, 6 Ocak olaylarının "dikkatlice planlanmış bir darbe" olarak nitelenmesine yönelik, Trump'ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını söyledi.

"Başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak.."

Tapper'ın "Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok." diye karşılık vermesi üzerine Bolton, şu ifadeleri kullandı:

"Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil."

Bolton: Cumhuriyetçi Parti, Trump'ı şımartıyor

 

ABD Adalet Bakanlığı'ndan Bolton'ın kitabına soruşturma

 

Trump: Bolton gibi bir aptala görev vermek benim yanlış seçimim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)