BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJoe Biden'ın teşvik kumarı----

Joe Biden'ın teşvik kumarı

Joe Biden'ın teşvik kumarı
14 Mart 2021 - 14:37 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde 6 trilyon dolarlık teşvik paketi açan ABD yönetimi ekonomiyi 2020 yılı bahar ayları seviyesine dönüştürebilecek mi?

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER
2008 yılından başlayan ve yaşanan her önemli sıkıntıda ekonomiyi ayakta tutmak için sürekli para basan ve teşvik paketleri hazırlayan ABD hükümetleri para dağıtmaya devam ediyor. ABD yeni Başkanı Joe Biden, 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketini imzaladı. Mart sonu itibarıyla para dağıtımlarının başlaması bekleniyor. Ancak 1.9 trilyon doların ABD yönetimine faturasının yaklaşık 3 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, salgın sürecinin başladığı günden bu yana açılan paketlerin toplam tutar yaklaşık 6 trilyon dolara ulaştı.

2.5 TRİLYONLUK YENİ PAKET GELİYOR
Biden, geçtiğimiz günlerde altyapı yatırımları için 2.5 trilyon dolarlık yeni bir paket açacaklarını açıkladı. Geçmişte piyasaya para vermekte defansif davranan ABD hükümetleri son dönemde adeta para saçıyor. ABD’nin 28 trilyon dolara yükselen kamu borcu ise küresel ekonomi için büyük risk olarak gösteriliyor. Ancak ekonomistler açılan paketlerin kısa sürede ekonomi üzerinde etkisini göstereceği ve ABD ekonomisinin 2020 yılı dinamiklerine geri döneceği belirtiliyor. Bir önceki teşvik paketinde dağıtılan 600 dolarlık çeklerin bir ay gibi kısa sürede perakende satışları yüzde 7.4 oranında artırdığı vurgulanıyor. Ay sonu itibarıyla dağıtılmaya başlanacak özellikle de yıllık geliri 75 bin doların altında kalan yoksul hanehalkına dağıtılacak 1.400 dolarlık çeklerin ekonomide büyük canlılık yaratması bekleniyor. Hızlandırılan aşılama çalışmaları, artan sıcaklıkların da etkisiyle yeniden açılması beklenen ekonominin nakit yığının etkisiyle hızlı bir şekilde toparlanması bekleniyor. Bu yüzden Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz hızlı bir şekilde destek paketini dağıtıma hazır hale getiren Joe Biden’ın destek paketi kumarının başarılı olacağı belirtiliyor.

1,9 trilyon dolarlık teşvik tek başına yeterli değil

ABD Başkanı Joe Biden 1.9 trilyon dolarlık paketi imzaladı

Biden 2.5 trilyonluk yeni paket hazırlıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)