BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJoe Biden’ın ekonomi için 4 planı----

Joe Biden’ın ekonomi için 4 planı

Joe Biden’ın ekonomi için 4 planı
21 Ocak 2021 - 16:14 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden göreve başladı. Kampanya sürecinde ekonominin pandemi sonrası toparlanması için kapsamlı vaatlerde bulunmuştu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çarşamba günü yemin ederek göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim kampanyası sürecinde korona virüs pandemisi nedeniyle hasar alan ekonomiye yönelik vaatleri dikkat çekmişti. İşte Joe Biden’ın başkanlığı döneminde uygulayacağı 4 ekonomi hamlesi.

Korona virüs pandemisi

Biden’ın ilk gün için planı, kampanya websitesinde açıklandığı gibi, korona virüs krizini kontrol altına almak. 

Bu planın içinde, test merkezlerinin sayısını iki katına çıkarmak, evde yapılan testlere yatırımda bulunmak ve filyasyon takibi yapması için en az 100,000 ABD’liye istihdam sağlamak bulunuyor. Aynı zamanda Biden, aşı üretimi ve dağıtımı için, hiçbir ABD’linin aşı için ücret ödememesi hedefine yönelik, 25 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Eşitsizlik

Biden, yıllık kazancı 400,000 doların altında olan ABD’lilerin vergi zammına tabi olmayacağını açıkladı. Ancak gelirleri arttırmak için planları var. Bu planlar arasında, maksimum gelir vergisi oranını %39,6’ya, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın dönemindeki seviyeye yükseltmek, kurumlar vergisi oranını %21’den %28’e çıkarmak ve tüm ABD şirketlerinin yurtdışı gelirleri için minimum %21 vergi ödemesini zorunluk kılmak bulunuyor.

Aynı zamanda, istihdamını yurtdışına taşıyan ancak ürünlerini ABD’ye satmaya devam eden şirketlere vergi cezası uygulanacak ve yılda 1 milyon doların üzerinde kazancı olan herkes, yatırım gelirleri için vergi ödeyen kişilerle aynı orandan vergilendirilecek. Bununla birlikte Biden, çocuk vergi indiriminin kapsamını genişleterek, pandemi sürecinde çalışan ebeveynlere, 6 ila 17 yaşları arasındaki her çocuk için yılda 3,000 dolar verecek.

CNN’in haberine göre, University of Pennsylvania’da yapılan bir araştırmanın sonucunda, Biden’ın vergi planlarının, gelecek 10 yılda kamu gelirlerini 2,3 ila 2,6 trilyon dolar yükselteceği tespit edildi, ancak projeksiyonlara göre, bunun gayrisafi yurtiçi hasıla üzerindeki etkisi düşük olacak.

İstihdam

Biden üretim alanında “en az 5 milyon” istihdam yaratmayı planlıyor. Biden, ABD’nin ürünlerine ve hizmetlerine yönelik talebe yön veren, tedarik zinciri gibi süreçlere 400 milyar dolar ve yapay zeka ile 5G de dahil olmak üzere, teknoloji alanında araştırma ve geliştirme çalımaları içinse 300 milyar dolarlık yatırım yapacak. An itibarıyla saate 7,25 dolar olan asgari ücret, 15 dolara yükseltilecek.

İstihdam planı kapsamında Biden, azınlık okullarına ve üniversitelerine de 70 milyar dolarlık yatırımda bulunacak. Biden’ın planlarındaki önceliklerden bir tanesi de ırksal eşitliği sağlamak. Biden, siyahi girişimcilerin yatırımlarını destekleyeceğini açıkladı. Aynı zamanda siyahilere 100 milyar dolar değerinde düşük faizli ticari kredi sağlanacak.

Öğrenim kredileri

Biden, her öğrencinin öğrenim kredisi borcunun, pandemi yardımı kapsamında 10,000 dolarlık miktarının silinmesi çağrısında bulundu. Biden’ın planı dahilinde, kamu hizmetinde beş yıl çalışan herkesin, her yıl için 10,000 dolarlık öğrenim borcu da iptal edilecek.

Biden’a göre, siyahilerin çoğunlukta olduğu okullarda eğitim gören ya da azınlıklara eğitim veren kurumlarda öğrenim almış, yılda 125,000 doların altında gelire sahip olanların tüm borçlarının af kapsamına girmesi gerekiyor. Bununla birlikte, ailelerinin geliri 125,000 doların altında olan öğrenciler için okulların ücretsiz olması da Biden’ın planları arasında.

Uçaklara maske, gelenlere karantina! ABD sertleşiyor

 

ABD, DSÖ'nün aşılama programına katılıyor

 

Biden sonrası Oval Ofis'te dikkat çeken değişiklikler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)