BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinJoe Biden tarihe geçiyor----

Joe Biden tarihe geçiyor

Joe Biden tarihe geçiyor
12 Ocak 2021 - 11:59 www.finansgundem.com

ABD'nin tarihi seçimleri geride kalırken, 20 Ocak’ta göreve başlaması beklenen seçilmiş başkan Joe Biden şimdi de kabinesi ile gündemde: Tüm isimler onaylanırsa, Biden’ın kabinesinin yarısı kadınlardan oluşacak.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinin ardından başkan seçilen ve 20 Ocak'ta yapılacak yemin töreninin ardından resmen ABD Başkan'ı olarak göreve başlaması beklenen Joe Biden, Trump'la girdiği mücadelenin ardından şimdi de kabinesine seçtiği isimlerle gündemde.

Yapılan seçimlerde yürüttüğü Trump karşıtı politika sayesinde ABD seçim tarihinde rekor katılımla seçilen Biden, kampanya vaatleriyle de öne çıkıyor.

İLKLERİN İSMİ: KAMALA HARRİS

Barack Obama'nın izinden giderek ABD'de ırkçılık karşıtı uygulamaları öne çıkarması beklenen Biden, başkan yardımcısı olarak belirlediği Kamala Harris ile de oldukça dikkat çekti. ABD siyasi tarihinde başkan yardımcısı olarak görev alacak ilk Afrika-Asya kökenli kadın olan Harris, 'gizli başkan' olarak görülüyor.

KABİNENİN YARISI KADIN

Her fırsatta eşitlikçi bir politika benimseyeceğini söyleyen Biden, Harris'in ardandan bir bir açıkladığı isimlerle de adeta yeni ABD yönetimini kadınların yürüteceğini ilan etti. ABC News'un haberine göre 24 pozisyonun bulunduğu yeni kabinede 12 kadın isim görev alacak. Tüm isimlerin onaylanmasıyla ABD tarihinde bir ilke imza atacak olan yeni görevlendirme, kabinede bugüne kadar en yüksek kadın katılımıyla kendinden oldukça söz ettirecek.

DEMOKRAT BAŞKANLAR KADINLARA DAHA ÇOK YER VERİYOR

Paylaşılan istatistiklere göre eski ABD Başkanı Demokrat Bill Clinton ve Barack Obama, kabinelerinde 8 kadın isme yer vererek rekor kırmıştı.

Biden: İlk önceliğimiz teşvik paketi olacak

ABD Hazine Bakanı adayı Yellen'a Türk özel kalem müdürü

Kamala Harris'i kapak yapan Vogue tepki aldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)