BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJoe Biden 11 Eylül'de 3 şehri ziyaret edecek----

Joe Biden 11 Eylül'de 3 şehri ziyaret edecek

Joe Biden 11 Eylül'de 3 şehri ziyaret edecek
05 Eylül 2021 - 08:26 www.finansgundem.com

ABD başkanı Joe Biden, 3 bini aşkın kişinin öldüğü 11 Eylül terör saldırılarının 20. yıldönümünde saldırıların düzenlendiği üç alana da ayrı ayrı ziyaretlerde bulunmayı planlıyor.

ABD başkanı Biden, eşi Jill ile New York’ta 'Sıfır Noktası' olarak anılan eski Dünya Ticaret Merkezi kuleleri için kurulan anıtı, başkent Washington’daki Savunma Bakanlığı binası Pentagon’u ve Pennsylvania’da bir yolcu uçağının düştüğü Shanksville’deki anıtı ziyaret edecek. Başkan Yardımcısı Kamala Harris de önce Shanksville’e uğradıktan sonra Pentagon’a giderek Başkan Biden’la birlikte oradaki anma törenlerine katılacak.

Biden’ın 11 Eylül ziyaret planı, 2011’de, olayların 10. yıldönümünde eski ABD başkanı Barack Obama’nın ziyaret planıyla aynı. Obama’nın ziyareti sırasında New York’taki 'Sıfır Noktası' anıtı yeni açılmıştı. Biden o dönem Obama’nın yardımcısıydı.

KAMUOYU BİDEN'A DESTEĞİ KESİYOR

11 Eylül 2021’e denk gelen gelecek Cumartesi, aynı zamanda ABD’nin Afganistan’daki savaşının resmen sona erdirildiği gün olacak. Afganistan savaşı, o dönem 11 Eylül saldırılarından sorumluluğu üstlenen El Kaide’yi koruma altına alan Taliban idaresine karşı başlatılmıştı.

Biden, Afganistan’dan çekilme konusunda kamuoyundan destek alsa da, çekilmenin biçimi, Kabil havaalanındaki iki hafta süren tahliyeler sırasında yaşanan kaos yüzünden büyük eleştiri aldı ve kamuoyu desteği zayıfladı.

11 EYLÜL BELGELERİNİN GİZLİLİĞİ KALDIRILACAK MI?

Cuma günü de Adalet Bakanlığı’na, 11 Eylül olaylarının soruşturulduğu FBI belgelerinin gizliliğinin kaldırılması talimatı vermişti. 11 Eylül’de yakınlarını kaybedenler, “hizmete özel” belgelerin saldırılarda Suudi Arabistan’ın doğrudan rolü olduğuna işaret ettiğini savunuyor.

Gerek saldırılarda yakınlarını kaybedenler gerekse olaylardan sağ kurtulan siviller ve ilk yardım görevlileri, gizli belgeler açıklanmazsa Biden’ı gelecek haftaki törenlerde protesto edeceklerini söylemişti.

Joe Biden'e olan destek azalıyor

ABD'den 11 Eylül kararı: Gizli belgeler paylaşılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)