BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJirinovski Türkiye'den sınır dışı edildiği iddiasına inceleme istedi----

Jirinovski Türkiye'den sınır dışı edildiği iddiasına inceleme istedi

Jirinovski Türkiye'den sınır dışı edildiği iddiasına inceleme istedi
06 Nisan 2019 - 07:09 www.finansgundem.com

Rusya Liberal Demokratik Partisi lideri Jirinovski, KGB ajanı olduğu ve Türkiye'den sınır dışı edildiği iddialarının incelenmesi için FSB'ye başvuru yaptı

Rusya Liberal Demokratik Partisi (LDPR) lideri Vladimir Jirinovski, Türkiye’den 1970 yılında “KGB ajanı” olduğu gerekçesiyle sınır dışı edildiği ididasıyla ilgili Rus istihbarat servisi FSB’ye resmi başvuruda bulundu.

Jirinovski, Financial Times gazetesinin eski Moskova, şimdiki Pekin büro şefi Charles Clover’in Rusya üzerine yazdığı “Kara Rüzgar, Beyaz Kar” adlı kitabında kendisini "KGB ajanı” olarak sunup, “onuruna ve iş saygınlığına zarar verdiği” gerekçesiyle 1 milyon rublelik (yaklaşık 16 bin dolar) manevi tazminat davası açmıştı.

Kitabında Jirinovski’nin 1969 yılında komünist propaganda ve KGB için casusluk yapmak suçlamasıyla gözaltına alınıp Türkiye’den sınır dışı edildiği iddiasına yer veren Clover, Türkiye’nin 1994 yılında Washington Büyükelçisi olan Nüzhet Kandemir’in açıklamalarını bu bilgiye kaynak olarak göstermişti.

Moskva ajansının haberine göre, Jirinovski, 1970 yılında Türkiye’den sınır dışı edilip edilmediği yönünde bilgi verilmesi için Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) resmi talepte bulundu.

FSB’nin vereceği yanıtın, Jirinovski’nin Clover’a karşı açtığı davada kanıt olarak kullanılabileceği belirtiliyor.

Jirinovski, 1969-1970 yıllarında Türkiye’de yaşamıştı. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)