BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJim Cramer: Tüm bankalar aynı değil----

Jim Cramer: Tüm bankalar aynı değil

Jim Cramer: Tüm bankalar aynı değil
21 Ocak 2022 - 17:00 www.finansgundem.com

Wall Street’in en ünlü yüzlerinden birisi olan Jim Cramer Wall Street bankalarının bilanço paylaşımlarını yorumladı. Borsa uzmanı bankaların farklı konularda uzmanlaştığına dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Wall Street’in en büyük bankalarının bilançolarını yorumladı. Cramer kendi yönettiği yatırımlarda da Morgan Stanley ve Wells Fargo'nun hisselerini tercih ettiğini açıkladı.

Ünlü borsa uzmanı, “Bankalar bilanço sezonu boyunca herkes tarafından konuşuluyor. Bu aynı zamanda bireysel hisse senedi tercihlerinin önemine işaret ediyor. Tüm bankalar aynı değil” ifadelerine yer verdi. Cramer 2022’de ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının ardından finans hisselerinin genel olarak olumlu bir yıl geçirmesini bekliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Cramer’ın Wall Street devlerine ilişkin yorumları ise şöyle:

Citigroup

Geçtiğimiz Cuma günü bilanço paylaşımı yapan Citigroup işletme giderlerinde yıllık bazda %18’lik bir artışa işaret etmişti. Cramer bu tablonun Wall Street yatırımcıları için hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Zira bankanın getirileri sadece %1 oranında artmıştı.

Cramer Citi hisseleri hakkında söyleyebileceği en işi şeyin elle tutulu defter değerinin yaklaşık %80’inden daha ucuz bir seviyede işlem görmesi olduğunu belirtiyor. Ancak borsa uzmanı geçtiğimiz hafta yaklaşık %5 oranında düşen hisse senedinin bu çeyrekte gerçekleştireceği hisse geri alımlarıyla yeniden yükselebileceğini belirtiyor. ABD bankası Aralık ayında mevzuat sorunları nedeniyle hisse geri alım programına devam edememişti.

JPMorgan Chase

Borsa uzmanı yatırımcıların JPMorgan’ın faiz dışı harcamalarında görülen yıllık bazdaki %11 oranda artış nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını söyledi. JPMorgan’ın fintek konusunda rakiplerini dize getirmeye çalıştığı bir sır olmasa da Cramer bu alana harcanan sermaye büyüklüğüne yatırımcıların bir miktar şaşırdığını söyledi.

Cramer, JPMorgan'ın bilanço sonrası hisse senetlerinde görülen keskin satışların biraz abartıldığını düşündüğünü de ekledi. Borsa uzmanı, “Bu düşüşün ardından JPMorgan defter değeri açısından en pahalı hisse senedi olsa da bilançosuna göre sadece 13 katla işlem görüyor. Bence daha iyisini yapabilir” dedi.

Wells Fargo

Jim Cramer’ın kendi yatırım portföyünde de yer ayırdığı Wells Fargo hisseleri analistlerin beklentilerini geride bıraktı. Yeni CEO Charlie Scharf yönetiminde bankadaki geri dönüşün sonuç verdiğine dikkat çeken Cramer, “En önemlisi ise Wells Faiz oranları konusunda çok hassas. Bu sebeple eğer tahvil faizlerinin yükseldiğini görüyorsanız Wells Fargo’yu düşünün” dedi.

Goldman Sachs

Goldman Sachs’a yönelik pozitif öngörülerini tekrarlayan Cramer yatırım bankacılığı devinin bu yıl yine güçlü bir performansla 2021 yılındaki rekorunu takip edebileceğine inandığını açıkladı. Borsa uzmanı, “Goldman dünyadaki en iyi franchise’lardan birisi. Ancak, Tanrı aşkına, hala 9 kattan daha az bir kazançla işlem görüyor” dedi.

Cramer Goldman Sachs hissesine sahip olmamasının tek sebebinin Morgan Stanley hissesini elinde tutması olduğunu söyledi. Borsa uzmanı, “Ben çeşitlilik konusuna yoğun bir şekilde inananlardanım. Portföyünüzde iki tane yatırım bankası olması gerekmediğini düşünüyorum” dedi.

Morgan Stanley

Jim Cramer Morgan Stanley’nin Çarşamba günü açıkladığı bilanço rakamlarından etkilendiğini belirtti. Borsa uzmanı gelir ve hisse başına kazanç açısından Wall Street yatırımcılarının beklentilerini karşıladığını söyledi. Cramer, bankanın yatırım bankacılığı biriminin yanı sıra servet yönetimi biriminin de iyi performans gösterdiğine ve giderlerini kontrol altında kaldığına dikkat çekti.

Borsa uzmanı Morgan Stanley’e ilişkin, “Bir de agresif bir şekilde hisse geri alımı yapıyorlar. Neden sevmeyesiniz ki?” sözlerini kullandı.

Bank of America

Çarşamba günü de bilanço paylaşan Bank of America'ya ilişkin de konuşan Cramer %10'luk gelir büyümesinin %6'luk maliyet artışını geride bırakması da dahil olmak üzere sağlam rakamlar paylaşıldığını söyledi.

"Wells Fargo gibi Bank of America da faiz oranlarına son derece duyarlıdır, bu da 2022 için harika bir konumda olduğu anlamına gelir." diyen Cramer, portföyünde Bank of America'ya sahip olmamasının tek nedeni olarak Wells Fargo'yu daha çok tercih etmesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Wall Street devleri artan maliyetleri dengeleyebilecek mi?

 

Küresel yatırımcılar ABD’den Avrupa’ya kaçıyor

 

Dev bankalarda yüksek maaşlar kara bulutları dağıtmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)