BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJim Carr: ABD'nin gölgesinden çıkma zamanı----

Jim Carr: ABD'nin gölgesinden çıkma zamanı

Jim Carr: ABD'nin gölgesinden çıkma zamanı
06 Aralık 2018 - 08:52 www.finansgundem.com

Uluslararası Ticaret Çeşitliliği Bakanı Jim Carr, Kanada'nın gelişmekte olan pazarlara olması gerektiği kadar özenli olmadığını açıkladı

Kanada'nın uluslararası ticaret çeşitliliği bakanı, Kanada'nın ABD ile olan yakın ilişkilerinin ötesine geçme ve ticaret için yeni pazarlara bakma zamanı geldi.

Dünyanın en büyük ekonomisi ile tarife ve ticaret gerilimi arasında, Jim Carr, CBC Radyo'nun The House adlı programında verdiği mülakatta şimdi Avrupa Birliği ve Pasifik gibi milletler gibi daha az sayıdaki ortaklarla çabalarını artırma zamanı geldiğini söyledi.

O, Kanada'nın geçmişte bu çabalarda gevşek olduğunu kabul etti.

Cuma günkü Parlamento Hill ofisinden yapılan bir röportajda, "Biz fırsatları görmedik, olması gerektiği kadar dikkatli olmadık" dedi.

Carr, geçmişte büyük oyuncular olmayan gelişmekte olan ülkelerde kayda değer ekonomilerden bahsetmiştir, ancak şimdi genişlemektedir.

Kuzey Amerika liderleri Cuma günü NAFTA ticaret anlaşmasının yerini almak için yeni USMCA anlaşmasını imzaladılar, ancak Kanada mallarına yönelik çelik ve alüminyum tarifeleri kaldı. Kanada Başkanı Donald Trump'ın herhangi bir oto görevinden etkili bir muafiyet sağlamasına rağmen, metal tarifeleri hala sert bir şekilde etkiledi.

General Motors'un Ontario tesisini kapatma kararı da ekonomiden şok dalgaları gönderdi. Şirket ABD'de de birkaç tesisi kapatıyor, ancak Meksika'da yok.

Carr buna "hayal kırıklığı yaratan bir karar" diyordu.

Bir sonraki adımların Kanada'nın otomobil endüstrisini desteklemek için ne istedikleri sorulduğunda Carr, Kanadalı otomobillerin satıldığı ülkeleri çeşitlendirmek için görüşmelerin devam ettiğini itiraf etti.

Carr, belirsizliğe rağmen, uluslararası ilişkilere karşı Kanada'nın tutumu küresel olarak puanlama noktaları oluşturuyor.

"Diğer ülkeler olmadığında dünyaya ulaştığımız görülüyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)