BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJet umre parası müteahhitten----

Jet umre parası müteahhitten

Jet umre parası müteahhitten
01 Ocak 2014 - 09:46 www.finansgundem.com

Bakan danışmanı, kiraladığı jetle 40 bin doları bulan günübirlik umrenin faturasını bir müteahhitte ödetmiş

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun içinden “jet umre” skandalı çıktı. Soruşturma kapsamında yürütülen teknik takip esnasında, rüşvet aldığı tespit edilen bakanın danışmanının da bir jet kiralayarak eşi, çocukları ve anne babası ile birlikte günü birlik umreye gittiği belirlendi. Taraf'ın haberine göre, jetin tüm masraflarını ise bakanlığa iş yapan bir başka müteahhitin ödediği yine takipte tespit edildi.

Ankara’yı sarsan, “jet umrenin” ayrıntıları şöyle:

HAVALI BAKANA HAVALI DANIŞMAN

Adı rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna karışan ve kabine revizyonunda koltuklarını kaybeden dört bakanın, “yakın çalışma arkadaşlarının” da, rüşvet çarkından yararlandıkları ortaya çıktı. İstanbul cumhuriyet savcılığı tarafından yapılan soruşturmada, bakanların özel kalem müdürü ve danışman gibi yakın çalışma arkadaşları da teknik takibe takıldı. Bu esnada, kabinenin en havalı bakanları arasında yer alan bir bakanın danışmanın da ilginç bir rüşvet skandalı yine takip esnasında ortaya çıktı.
Söz konusu danışman, yaklaşık iki ay önce, ailesine umre sürprizi yaptı. Ve bunun için, iş adamlarına günlük olarak jet kiralayan bir firmayı aradı. Firma, daha çok iş adamlarının kullandığı jeti, danışmana bir günlüğüne kiraya verdi. Danışman ise, eşi, çocukları, anne ve babasını günü birlik umreye götürdü. Sabahın erken saatlerinde Türkiye’den kalkan jet, gece geç saatlere kadar danışman ve ailesini bekledi. İ.B. isimli danışman ve ailesi de gece geç saatlerde umreden döndü.

40 BİN DOLAR FATURA

Yine teknik takip esnasında, danışmanın jet umrenin faturasını bir müteahhit firmaya ödettiği tespit edildi. Buna göre, firma, danışmanın günübirlik jet umresi karşılığında yaklaşık 40 bin dolarlık fatura çıkardı. Söz konusu faturayı ise, danışmanın ricası üzerine bakanlığa iş yapan bir müteahhit firma ödedi. Danışman ve ailesi böylece, tek kuruş harcamadan kutsal topraklara ziyaret etme imkanı bulmuş oldular. Bu arada, 40 bin doların içinde hava alanına gidiş ve vergi bedellerinin de bulunduğu bildirildi.

EŞİNE Q7 ARAÇ

Öte yandan, ailesine umreye götürmek için jet kiralayan danışmanın, lüks yaşantısı sürdürdüğü takip sırasında ortaya çıktı. Buna göre, danışmanın Ankara’nın Çayyolu semtinde bir villada oturduğu eşine ait de yaklaşık değeri 340 bin lira olan Audi Q-7 aracın bulunduğu öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)