BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJet Fadıl'ın Maldivler projesi iptal----

Jet Fadıl'ın Maldivler projesi iptal

Jet Fadıl'ın Maldivler projesi iptal
18 Temmuz 2014 - 07:39 www.finansgundem.com

Maldivler’de tatil vaadi veren Fadıl Akgündüz’ün ‘Caprice Gold Maldives Ebu Eyyub El Ensari House’ projesi başlamadan bitti

Fadıl Akgündüz’ün devremülk sistemi ile pazarlamaya çalıştığı adanın sahibi ADK Akarsu şirketinin genel müdürü Eren Akarsu, Akgündüz’ün verdiği taahhüdü yerine getirmediğinden sözleşmeyi feshettiklerini açıkladı. Akarsu, nitelikli dolandırıcılıktan dava açacaklarını belirtti.

Zaman'ın haberine göre, Avrupa’daki gurbetçilerden milyonlarca dolar toplayan ve yargılandığı ‘dolandırıcılık’ davasında 1,5 yıl hapis cezası alan Fadıl Akgündüz’ün “Caprice Gold Maldives Ebu Eyyub El Ensari House” projesinin başlamadan bittiği ortaya çıktı. Her şey dâhil 100 Euro’ya Maldivler’de tatil vaadi veren Akgündüz’ün piyasadan 170 milyon dolar topladığı tahmin ediliyor. Maldivler’in başkenti Male’nin 250 kilometre kuzeyinde yer alan adada, 180 dönüm olan Caprice Gold Maldives Adası için Caprice Gold, internet sitesi ve televizyonlardan da 5 haftada 60 bin kişiye tatil satışı yaptıklarını duyurmuştu.

Fadıl Akgündüz’ün devremülk sistemi ile pazarlamaya çalıştığı adanın sahibi ADK Akarsu şirketinin genel müdürü Eren Akarsu, Fadıl Akgündüz’ün kendilerine verdiği taahhüdü yerine getirmediğini, bu nedenle Akgündüz’le yaptıkları sözleşmeyi feshettiklerini açıkladı. Akgündüz hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açacaklarını belirten Akarsu, Akgündüz’ün milleti dolandırmak için kendilerini ve Malezyalı ortaklarını kullandığını söyledi. Akgündüz’ün şu an Maldivler’deki adayla hiçbir bağlantısı kalmadığı bilgisini veren Akarsu, Akgündüz’e ait internet sitelerinde halen adanın fotoğraflarının kullanıldığını ve halkın kandırılmaya devam edildiğini kaydetti.

‘Turizmde Bu Sabah’ sitesine konuşan Abdurrahman Akarsu Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akarsu ise “Maldivler’deki adanın yüzde 50’si bana, yüzde 50’si de ADK Group’un sahibi Ahmed Nashid’e ait. Ben hisselerimi Fadıl Akgündüz’e devrettim. Sözleşmeler yapıldı. Mayıs ayından 12. aya kadar bana ödemeler yapacağını söyledi ancak parasını ödemedi. Hiçbir taahhüdünü yerine getirmedi. Türkiye’de mahkemeye başvurduk. Sözleşme fesih edildi. Fadıl Akgündüz insanlara 10 bin liralık yeri bin liraya satarak paraları topladı. Bildiğim kadarıyla 170 milyon dolar kadar bir para topladı. Kendisinin artık adayla bir ilgisi yok. Biz ona maddi ve manevi tazminat davası açıyoruz. Ahmed Nashid Bey ile farklı ortaklıklar için arayışlarımız sürüyor. Bir noktaya getirdiğimiz görüşmelerimiz var.” dedi.

Son 4 aydır mali kriz içinde olan ve ödemelerini yapamayan Akgündüz’ün Maldivler projesinin iptal edilmesiyle beraber ödemeleri nasıl yapacağı merak konusu oldu. Topladığı 170 milyon doları nerede kullandığı belirsiz olan Akgündüz, faizsiz otomobil ve otel ev gibi projelerle para toplamaya devam ediyor. Borçlarını ödeyemeyen Akgündüz’ün topladığı 170 milyon doları ise geri ödeyemeyeceği ve bunun yerine devremülk tatil önereceği konuşuluyor. 15 yıl önce yerli malı araba İmza projesiyle gurbetçilerden yüz milyonlarca dolar para toplayan Akgündüz, borçlarını ödeyememiş ve arkasında on binlerce mağdur bırakmıştı. Akgündüz’ün yaklaşık 600 milyon liralık servetini ablası ve eniştesi üzerine devrettiği ortaya çıkmış ve bu durum ortağı Sacit Duran tarafından mahkemeye taşınmıştı. Yıllardır devam eden davanın Duran lehine sonuçlanması halinde birçok Jetpa mudisinin mağduriyetlerinin giderilmesi bekleniyor.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)