BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinJeff Bezos'un bir günü----

Jeff Bezos'un bir günü

Jeff Bezos'un bir günü
24 Ekim 2022 - 09:41 www.finansgundem.com

24 yıl Amazon'u yönettikten sonra emekliliğe ayrılan dünyanın en zengin 3. ismi servetini nasıl harcıyor?

FİNANSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

5 Temmuz 1994'te Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi Amazon'u kuran Jeff Bezos, 24 yıl sonra emeklilik kararı aldı. Teknoloji devinin liderliğini, Amazon'un eski yöneticisi Andy Jassi’ye devretti.

Peki ünlü milyarder, emekli olmaya karar verdikten bir yıl sonra boş zamanını nasıl geçiriyor?

1- 400 milyon değerindeki özel yatıyla dünyayı dolaşıyor

Birkaç yıl önce Jeff Bezos, Hollandalı Oceanco şirketi tarafından kendisi için özel olarak inşa edilen 400 milyon dolarlık lüks bir yat satın aldı. Sadece Hollanda'da değil, tüm dünyada şimdiye kadar yapılmış en büyük yelkenli gemi olarak nitelendiriliyor. Yatta, mürettebat hariç toplam 45 yolcu ağırlanabiliyor. Jeff Bezos, özel yatıyla dünyayı turluyor.

2- 500 milyon değerindeki gayrimenkulünün tadını çıkarıyor

Ünlü milyarder, değeri 500 milyon dolardan fazla olduğu tahmin edilen devasa bir emlak imparatorluğuna sahip. 2017 yılında Bezos, Land Report tarafından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük 28. toprak sahibi olarak ilan edildi. Ülke çapında, çoğu Washington'da bulunan birçok mülk satın aldı. Ayrıca New York'ta birkaç daire, Kaliforniya ve Teksas'ta bazı büyük mülkler satın aldı.
En son La Perouse Körfezi'nde 78 milyon dolarlık ultra lüks bir ev aldı. Bu arada Bezos , Amerikalı işadamı David Geffen'in Beverly Hills'deki ikonik mülkünü 165 milyon dolar satın aldı.

3- Uzaya yatırım yapıyor

Blue Origin, dünyanın en büyük özel uzay şirketlerinden biri. Bu şirket de Amazon'un eski CEO'su tarafından kuruldu. Bezos'un ticari uzay yolculuğunu sürdürmek için şirketine 5.5 milyar dolar yatırım yaptığı biliniyor. Blue Origin, 20 Temmuz 2021'de New Shepard roketini mürettebatlı olarak fırlatarak tarih yazdı.

Jeff Bezos'tan ekonomi çıkışı: Fırtına geliyor!

 

Bezos ve Musk’ı başarıya taşıyan altın kural

 

Bezos'tan Biden'a eleştiri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)