BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJCR, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti----

JCR, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

JCR, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti
06 Aralık 2019 - 09:42 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu 'negatif' görünüm ile BBB-, yerel para cinsinden kredi notunu 'negatif' görünüm ile BBB- olarak teyit etti.

Yayınladığı raporda Türkiye'nin döviz finansmanının hala dış ortamdaki ani değişikliklere karşı hassas olduğunu belirten JCR, dış finansman ihtiyaçlarının tam olarak karşılanıp karşılanamayacağı konusunda belirsizliğin henüz çözülmediğine işaret etti.

Bu nedenle Türkiye'nin kredi notları için 'negatif' görünümü devam ettirdiklerini ifade eden JCR, "Eğer dış ortamda ani bir değişiklik veya bütçe açığında aşırı büyüme olur ise dış borçların yeniden finansmanında kaçınılmaz olarak sıkışma olabilir, bu konunun dikkatle takibi gerekiyor" değerlendirmesini de yaptı.

JCR raporunda, uygulanan maliye ve para politikalarının etkisi ile Türk ekonomisinin 2020-2022 döneminde ılımlı büyüme trendine döneceğini öngördüklerini de vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)