BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJCR-Eurasia Aktif Bank’ı AA notuyla derecelendirdi----

JCR-Eurasia Aktif Bank’ı AA notuyla derecelendirdi

JCR-Eurasia Aktif Bank’ı AA notuyla derecelendirdi
05 Haziran 2015 - 11:59 www.finansgundem.com

Aktif Bank’ın “Yüksek Düzeyde Yatırım Yapılabilir” notu teyit edildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR-Eurasia Rating, Aktif Bank’ın uzun vadeli ulusal notunu “AA(Trk)” olarak teyit etti. JCR-Eurasia Rating’in bankanın AA (Trk) notunu 2015’te de teyit etmesiyle Aktif Bank yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisindeki yerini korudu.

JCR-Eurasia Rating, Aktif Bank’ın 2014’te AA (Trk) olarak belirlediği “yüksek düzeyde yatırım yapılabilir” kategorisindeki notunu, 2015’te de aynı şekilde teyit etti. JCR-Eurasia Rating, Aktif Yatırım Bankası A.Ş.’yi yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisi içerisinde değerlendirerek, uzun vadeli ulusal notunu “AA (Trk)”, kısa vadeli ulusal notunu “A-1 (Trk)”, uluslararası yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli notlarını ise ülke tavanı olan “BBB-” olarak teyit etti ve görünümünü “Stabil” olarak belirledi.

Kredi notunun AA olarak teyit edilmesiyle ilgili olarak Aktif Bank tarafından yapılan açıklamada, kredi notunun Banka’nın geniş tüketici kesimlerine ulaşan yenilikçi ürünleriyle bankacılık sistemi içerisinde özgün iş modelinin bir sonucu olduğu belirtildi.

Bankacılık sektörünün en saygın kredi derecelendirme kuruluşlarından JCR-Rating’in Aktif Bank’la ilgili değerlendirmesi, bankanın, çoklu perakende kanallarıyla ulaşmakta olduğu geniş müşteri tabanı, teknolojik altyapısı ve geniş bankacılık deneyimiyle gelecek döneme ilişkin taşıdığı güçlü gelişim potansiyelinin teyit edilmesi anlamına geliyor.

JCR-Eurasia Rating’in Aktif Bank’ın kredi notuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada da, Aktif Bank’ın dinamik yeniden yapılanma süreciyle birlikte sektör ortalamalarının üzerinde büyüme performansına ulaştığı belirtildi. JCR-Eurasia Rating’in açıklamasında şu bilgilere yer verildi: “Özel sermayeli en büyük yatırım bankası olan Aktif Yatırım Bankası A.Ş., 2007 yılında başlattığı dinamik yeniden yapılanma süreciyle birlikte, sektör ortalamalarının üzerinde büyüme performansı göstererek 6 milyar TL’yi aşan aktif büyüklüğü ile sektörde toplam 47 banka arasında 2014 yılı sonu itibariyle 23. sıraya yerleşmiştir. Banka öncü ve yenilikçi ürün ve çözüm süreçleri ile konvansiyonel büyüme yerine alternatif dağıtım kanallarının etkin kullanımı ile müşteri tabanını ve işlem hacmini önemli oranda artırarak gelir çeşitliliği sağlamıştır. UPT (Ucuz Para Transferi), 4700 civarındaki PTT şubesi ve binlerle ifade edilen bayi ağı üzerinden sunduğu online kredilendirme sistemi, ülke çapına yayılmış 5000 civarındaki satış ve ödeme noktasına sahip N Kolay işyeri modeli sayesinde aylık 2.5 milyon civarında işlem hacmi ve Futbol Federasyonu işbirliği ile devreye giren Passolig Kart uygulamaları sayesinde çok geniş bir kitleye ulaşılması bankanın bilinirliği ve pazar payının sürekli olarak artışını sağlamıştır.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)