BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJCR Başkanı Ökmen'den Fitch açıklaması!----

JCR Başkanı Ökmen'den Fitch açıklaması!

JCR Başkanı Ökmen'den Fitch açıklaması!
30 Ocak 2017 - 12:10 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR'in Başkanı Orhan Ökmen Türkiye'nin Fitch tarafından kredi notunun düşürülmesine dair açıklama yaptı

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR'in Başkanı Orhan Ökmen istisnai konjonktür dönemlerini dikkate almadan yapılacak bir not değişikliğinin, haksızlık ve adaletsizlik durumu oluşturacağını söyledi.

Fitch tarafından Türkiye'nin kredi notuna yapılan değişiklik sonrası bugün yazılı açıklama yapan Ökmen Türkiye'nin şu anda, usulün tekniğin önüne geçtiği istisnai bir konjonktürden geçtiğini belirterek "Önemli olayların arifesinde not değişikliği yapmamak derecelendirme literatürünün metodolojik olarak önemli bir taahhüdüdür. Böylesine istisnai konjonktür dönemlerini dikkate almadan yapılacak bir not değişikliğinin, haksızlık ve adaletsizlik durumu oluşturacağı bilinen bir sonuçtur. Gündem konularının sonuçlarının şekillenmesini beklemek, öngörü hatasını, haksızlığı ve adaletsizliği önleyecek en doğru yöntemdir." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin yatırım yapılabilir notlarını koruma konusunda zorlandığı bir noktaya geldiğini ve hatta teknik olarak not indirimi zeminine ulaştığı hususunda hiçbir tereddüt olmadığını dile getiren Ökmen "Ancak, konjonktürün böylesine istisnai dönemlerinde, usulün teknikten önce gelmesi gerektiği en açık ve en önemli bir tarafsızlık kuralıdır..

Gündem konularının netleşmesini beklemeden not değişikliğine gidilmesinin, gündem konularının bir kısmının sonuçları üzerinde lehte ve aleyhte pozisyon yarattığı bilinmektedir. Rating kuruluşlarının, ülkelerde ilave pozisyon yaratmamaya veya ülkelerin kendi pozisyon sonuçları üzerinde etkili olmamaya özen göstermeleri beklenir. Not aksiyonlarının gerekçelerinde teknik olarak herhangi bir faktörel hatanın olmamış olması, usul hatasının varlığını yadsımaz" ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)