BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJCR: Bankacılık sistemi koruyucu vasfını hala sürdürmektedir----

JCR: Bankacılık sistemi koruyucu vasfını hala sürdürmektedir

JCR: Bankacılık sistemi koruyucu vasfını hala sürdürmektedir
20 Şubat 2019 - 16:05 www.finansgundem.com

JCR Başkanı Ökmen: Ülke ratingi açısından Türk bankacılık sistemi temel koruyuculuk vasfını hala sürdürmektedir

JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, TL'nin değerinde, bankalar ve bankacılık dışı diğer finansal kuruluşlarda ve top yekûn olarak

Türk finansal piyasalarında bir dengelenme başlangıcı yaşandığını söyledi. Yazılı bir değerlendirmede bulunan Ökmen, "Ülke ratingi açısından Türk Bankacılık Sistemi temel koruyuculuk vasfını hala sürdürmektedir." dedi.

Ökmen, değerlendirmesinde şunları söyledi:

"TL’nin değerinde, bankalar ve bankacılık dışı diğer finansal kuruluşlarda ve top yekûn olarak Türk finansal piyasalarında bir dengelenme başlangıcı yaşanmaktadır. Ülke ratingi açısından Türk
Bankacılık Sistemi temel koruyuculuk vasfını hala sürdürmektedir.

Bankacılık sektöründe borç yenileme oranlarının düşmüş olması, talep düşüklüğünün makul tepkisi olarak, mevcut likiditenin borç geri ödemelerine tahsis edilebilme yeterliliğinin göstergesidir.
Dış borç geri ödeme amaçlı sermaye çıkışlarının daha çok bankacılık kesiminde yaşanması, Türk ekonomisinin büyüme olanaklarını sınırlamakla beraber, kredi arz ve talebindeki yavaşlamanın kısa dönemde sona ereceğini ve beklenen kamusal desteklerinin katkısıyla genel ekonomi üzerindeki destekleyici rolünün gecikmeli de olsa etkinlik kazanacağını beklemekteyiz.

Reel sektör ve bankalar açısından, ani duruş ihtiyaçlarının ve vadesi gelmiş yükümlülüklerinin karşılanmış olması nedeniyle orta vadeli boyutta finansal piyasaların stresi düşmüş, ülke genelinde IMF gibi kuruluşlardan toplu ve acil fonlanma gereği ve ihtiyacı azalmıştır.

Reel sektörün vadesi gelen yükümlülüklerini karşılamış olmaları, bankacılık sektörünün varlık kalitesinin daha fazla bozulmasını sınırlamaktadır.

Finansal istikrarın seviyesi 2018 yılında yaşanan para krizinden sonra alt banda doğru hareket etmiş olmakla birlikte hala güvenli aralık içerisinde kalmakta ve Türkiye’nin mali pozisyonları, politika manevra imkanlarını rahat bir şekilde kullanma avantajı devam etmektedir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)