BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJBS SA'ya yönelik siber saldırıda Rus parmağı iddiası----

JBS SA'ya yönelik siber saldırıda Rus parmağı iddiası

JBS SA'ya yönelik siber saldırıda Rus parmağı iddiası
02 Haziran 2021 - 01:05 www.finansgundem.com

Beyaz Saray, dünyanın en büyük taze et üreticisi JBS SA'ya yönelik siber saldırının ardından Rus suç örgütlerinin olabileceğini bildirdi

Beyaz Saray Salı günü yaptığı açıklamada, Brezilya'nın JBS SA adlı et üreticisi firmanın ABD'deki üretim merkezine düzenlenen ve Kuzey Amerika ile Avustralya'da et üretimini kesintiye uğratan fidye yazılımı saldırısının muhtemelen Rusya merkezli bir suç örgütünden kaynaklandığını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Karine Jean-Pierre, gazetecilere yaptığı açıklamada, JBS SA'ya yönelik siber saldırıyı değerlendirdi.

ABD'nin söz konusu saldırı konusunda Rusya hükümeti ile iletişime geçtiğini belirten Jean-Pierre, "Beyaz Saray, JBS'ye yardım teklifinde bulundu." bilgisini paylaştı.

Jean-Pierre, Tarım Bakanlığının da konuyla ilgilendiğini aktararak "JBS, yönetimimizi Rusya'da olması muhtemel bir suç örgütünden fidye talebi aldıkları konusunda bilgilendirdi. Beyaz Saray, bu konuda Rus hükümeti ile doğrudan iletişim halindedir." dedi.

JBS SA'ya yönelik siber saldırı

JBS SA, internet korsanlarının hedefi olduğu için Kuzey Amerika ve Avustralya'daki internet ağlarını kapatmak zorunda kaldığını duyurmuştu.

Amerikan medyası da firmanın Kanada'nın en büyük et paketleme tesislerinden biri olan işletmesinde üretime ara verdiğine ve ABD'deki bazı mezbahalar dışında Avustralya'daki tüm kesimleri durdurduğunu belirterek saldırının küresel gıda güvenliği için de yeni bir tehdit oluşturduğuna vurgu yapmıştı.

20 ülkede tesisleri bulunan şirket, gelirlerinin yüzde 50'sini ABD'deki üretiminden elde ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)