BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJavid: Avrupa'dan ayrılırsak büyürüz...----

Javid: Avrupa'dan ayrılırsak büyürüz...

Javid: Avrupa'dan ayrılırsak büyürüz...
20 Ocak 2020 - 08:46 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Sajid Javid, Avrupa Birliği'nden ayrılıktan sonra ekonomik büyümeyi aşağı yukarı ikiye katlamayı amaçladıklarını, ancak AB kurallarına bağlı kalmak isteyen büyük imalatçı sektörlere destek olmayacaklarını söyledi.

Davos'ta düzenlenecek Dünya Ekonomik Forum öncesinde Financial Times'a konuşan Javid, İngiltere'ninn Brexit sonrası için ticaret görüşmelerinde, bazı işletmekelerin görmek istediklerinin aksine AB kurallarına bağlı kalma taahhütü vermeyeceğini ifade etti.

Javid, "AB ile kuralların uyumlaştırılması, AB kurallarının uygulanması olmayacak. Ortak pazar içinde yer almayacağız ve gümrük birliği içinde olmayacağız. Bunu bu yılın sonuna kadar yapacağız" diye konuştu.

Britanya Ticaret Odası (BCC) işletmelerin hükümetin Brexit'e pragmatik yaklaşmasını istediklerini, hükümetin planları konusunda açık olmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)