BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiJaponya'ya Google veri merkezi açılıyor----

Japonya'ya Google veri merkezi açılıyor

Japonya'ya Google veri merkezi açılıyor
07 Ekim 2022 - 17:31 www.finansgundem.com

Google 2023 yılına kadar açılması beklenen Japonya'daki veri merkezini Inzai City'de kuracak. Google’ın Japonya'ya açacağı bu veri merkezi Tayvan ve Singapur'dan sonra şirketin Asya'daki üçüncü veri merkezi olacak.

Amerikan teknoloji devi Google, Asya’daki üçüncü veri merkezini Japonya’da açıyor. 2023 yılına kadar açılacak olan veri merkezi Chiba, Inzai City'de yer alacak.

Google CEO'su Sundar Pichai blog yazısında, şirketin 2024 yılına kadar yerel altyapıya 730 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi. Pichai, Google'ın altyapı yatırımlarını ve dijital eğitim programlarını içeren “Japonya Dijitalleşme Girişimi” planını paylaşmak için Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile görüştüğünü de sözlerine ekledi.

Bloomberg HT temsilcisi Hande Berktan'ın haberine göre 730 milyon dolarlık altyapı fonunun bir parçası olan veri merkezine ilişkin Google’dan yapılan açıklamada "Veri merkezi, hizmetlerimize daha hızlı, daha güvenilir erişim sağlama, ekonomik faaliyeti ve işleri destekleme ve Japonya'yı küresel dijital ekonominin geri kalanına bağlama konusunda yardımcı olacak” denildi.

Özellikle Google'ın yerel işletmeler için depolama ve altyapı hizmetleri sağlamak için Tokyo ve Osaka'da bulut depolama merkezleri var. Şirket, Google Cloud müşterileri için bu bölgelere güç sağlamak üzere Equinix gibi ortak yerleşim tesisi sağlayıcılarıyla iş ortaklığı yapıyor, ancak şimdi YouTube, Gmail ve diğer tüm hizmetleri kapsayan tüm hizmetlerine hitap etmek için kendi veri merkezini kuruyor.

Google, nisan ayında Kanada ve Japonya'yı birbirine bağlayan Topaz denizaltı kablo projesini de duyurmuştu.

Google ayrıca, şirket içi ağları Google'ın altyapısına bağlamak için Nairobi (Kenya), Lagos (Nijerya) ve Capetown ile Johannesburg'ta (Güney Afrika) Cloud Interconnect siteleri kurduğunu açıklamıştı.

Şirket, Ağustos ayında Malezya, Tayland ve Yeni Zelanda'da yeni bulut bölgelerini duyurdu.
Google, 2022 yılının ikinci çeyreğinde, bulut bölümünün yıllık yüzde 35 büyüme ile 6,3 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı.

Google’dan Avrupa’da 3 milyar euro ek yatırım

 

Google'dan Almanya'ya 1 milyar euroluk yatırım

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)