BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan rekor bütçe----

Japonya'dan rekor bütçe

Japonya'dan rekor bütçe
21 Aralık 2020 - 13:30 www.finansgundem.com

Japon hükümeti gelecek yıl için 1 trilyon doları aşan rekor bütçeyi onayladı, bütçenin yüzde 40.9'unun borçlanmalardan elde edilmesi planlanıyor.

Japonya'da hükümet 2021 mali yılı için hazırlanan 106.6 trilyon yenlik rekor bütçe tasarısını onayladı. Korona virüsle mücadele eden ve ekonomiyi canlandırmaya çalışan ülkede kabul edilen 2021 yılı bütçesi gelişmiş ülkeler arasındaki en ağır borç yükünü de getiriyor.

Nisan ayında başlayan 2021 yılı mali bütçesi 106.6 trilyon yen olarak belirlendi, bu geçen seneye kıyasla yüzde 3.8 daha yüksek. Bütçede sosyal güvenlik için 35.8 trilyon yen, salgınla mücadele için 5 trilyon yen harcama planlandı.

Gelirler tarafında ise küresel finansal krizden bu yana en yüksek tahvil ihraçları planlanıyor. Bütçenin yüzde 40.9'unun borçlanmalardan elde edilmesi planlanıyor. 2020'de bu oran yüzde 31.7'ydi.

Maliye Bakanı Taro Aso salgını önlemek, ekonomik toparlanma ve mali konsolidasyon için dengeli bir bütçe yaptıklarını belirtti.

Başbakan Yoshihide Suga hükümeti bu ay salgının ekonomik etkilerini hafifletmek için 700 milyar dolarlık teşvik paketi açıklamıştı, bu paketin de bir kısmı gelecek yılın bütçesinden fonlanacak.

Ülkede korona virüs vaka sayıları son dönemde artarak günlük 3000'i geçti. Japonya Merkez Bankası da cuma günü ultra gevşek para politikası duruşunu sürdürdü, koronavirüse karşı teşvik programını da uzattı.

Japonya’dan bir bütçe rekoru daha

 

Japonya’dan koronaya karşı devasa ekonomik paket

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)