BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya’dan koronaya karşı devasa ekonomik paket----

Japonya’dan koronaya karşı devasa ekonomik paket

Japonya’dan koronaya karşı devasa ekonomik paket
08 Aralık 2020 - 10:47 www.finansgundem.com

Japonya 708 milyar dolar büyüklüğünde yeni bir ekonomik paket açıkladı. Bugün onaylanması beklenen paketin ardından korona virüsünün ekonomiye etkisini azaltmak için açıklanan paketlerin toplamı 3 trilyon doları bulacak

Japonya, korona virüsünden olumsuz etkilenen ekonomisindeki iyileşmeyi hızlandırmak için 708 milyar dolar büyüklüğünde yeni bir ekonomik canlandırma paketi açıkladı.

Reuters'in haberine göre, Japonya yeni açıkladığı paketle yeşil ve dijital inovasyon gibi büyüme potansiyeli olan yeni alanlara yatırım yapmayı hedefliyor.

3 TRİLYON DOLARA ULAŞACAK
Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, partisiyle yaptığı toplantıda paketin yaklaşık 40 trilyon yen (384.54 milyar dolar) doğrudan mali harcamayı ve karbon salımını azaltma girişimleri ile dijital teknolojiye geçişi desteklemeyi kapsayacağını açıkladı.

Suga, “İnsanların yaşamlarını ve geçim kaynaklarını korumak adına istihdamı sürdürmek, iş yerlerini desteklemek, ekonomiyi toparlamak, yeşil ve dijital alanlarında büyümeyi sağlamak için yeni önlemler açıkladık” dedi.

Suga’nın kabinesi yeni canlandırma paketini bugün ilerleyen saatlerde onaylayacak. Böylelikle Japonya’da toplam canlandırma paketi büyüklüğü yaklaşık 3 trilyon dolara ulaşacak. 

5 ay sonra ilk: Koşullar bozuldu

Fitch, küresel ekonomi için beklentilerini yükseltti

BİST 100 endeksinde pozitif ayrışma izlenecek mi?

17 yılda gelen yabancı sermaye 222.5 milyar dolar

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)