BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan Irak'a 1 milyar dolarlık kredi desteği----

Japonya'dan Irak'a 1 milyar dolarlık kredi desteği

Japonya'dan Irak'a 1 milyar dolarlık kredi desteği
17 Haziran 2019 - 01:57 www.finansgundem.com

Irak hükümeti, Japon yatırım kuruluşu JICA ile Basra rafinerisinin gelişmesi için 1 milyar dolarlık kredi anlaşması imzaladı

Irak hükümeti, ülkenin güneyindeki Basra petrol rafinerisinin geliştirilmesi için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansıyla (JICA) 1 milyar dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Irak Maliye Bakanlığı binasında gerçekleşen imza törenine Bakan Fuad Huseyin ile Japonya'nın Bağdat Büyükelçisi Naofumi Hashimoto katıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sağlanan kredinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğu ve geri ödeme için 40 yıl süre belirlendiği ifade edildi.

Anlaşmanın, petrol ürünlerinin kalitesinin artırılmasına destek vermek için Basra rafinerisini geliştirmeyi ve bu petrol ürünleriyle üretim kapasitesini artırarak Irak'ın ihtiyaçlarının karşılanmasını hedeflediği aktarıldı.

Japonya geçmiş yıllarda da Irak hükümetine ülkenin güneyindeki limanların yanı sıra, elektrik ve petrol gibi enerji sektörlerini geliştirmek için kredi sağlamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)