BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi'ne katılmaya yeşil ışık----

Japonya'dan Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi'ne katılmaya yeşil ışık

Japonya'dan Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi'ne katılmaya yeşil ışık
19 Mayıs 2022 - 07:05 www.finansgundem.com

Japon hükümeti, ABD liderliğinde hazırlanan "Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi'ne" (IPEF) katılmaya olumlu baktığını açıkladı.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, düzenlediği basın toplantısında, "IPEF'i, ABD'nin Hint-Pasifik bölgesine aktif taahhüdünün somutlaşması olarak karşılıyoruz ve katılmaya olumlu bakıyoruz" dedi.

Değerlendirmeyi, "Serbest ve Açık Hint-Pasifik (vizyonunu) hayata geçirmeye yönelik stratejik görüş açısına göre" yaptıklarını bildiren Matsuno, ABD'yi Trans-Pasifik Ortaklığı (TPP) Anlaşması'na geri dönmeye yönelik davetlerini de sürdüreceklerini söyledi.

Matsuno, "IPEF yoluyla iş birliğinin artırılması ve bölgede arzu edilen ekonomik düzenin inşasında ABD ile çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

IPEF

"Yeni partnerlik" şeklinde tanımlanan inisiyatif, yüksek standartlarda ticaret, ekonomilerin dijitalleşmesi, tedarik zincirlerinin geliştirilmesi ve altyapı yatırımlarının kolaylaştırılmasını kapsıyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 20-25 Mayıs'ta Güney Kore ve Japonya'yı ziyaret etmesi ve Quad Liderler Zirvesi kapsamında geleceği Tokyo'da IPEF'in tanıtımını yapması bekleniyor.

"Demokrasi yayı"

Dörtlü Güvenlik Diyaloğu (QSD) ya da "Quad" olarak bilinen, ABD, Avustralya, Hindistan ve Japonya arasında 2007’de başlatılan diyalog forumu, 2017'de "dörtlü ittifak" haline dönüştürülmüştü.

Çin'e karşı gayriresmi stratejik forum şeklinde bilinen ve "Asya'daki demokrasi yayı" olarak nitelendirilen ittifak, kısmen düzenli toplantılar ve bilgi alışverişinde bulunuyor.

ABD, 2017-2021'de görev üstlenen 45. Başkanı Donald Trump döneminde TPP anlaşmasından çekilmişti.

Japonya artan fiyatlara karşı ek bütçeyi onayladı

 

Japonya, 984 Ukraynalı mülteciyi kabul etti

 

Japonya için enflasyon tahminleri yükseltildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)