BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan COVAX’a 800 milyon dolar daha bağış----

Japonya'dan COVAX’a 800 milyon dolar daha bağış

Japonya'dan COVAX’a 800 milyon dolar daha bağış
03 Haziran 2021 - 11:26 www.finansgundem.com

Japonya gelişmekte olan ülkelerin Kovid-19 aşısına adil erişimini sağlamayı hedefleyen uluslararası aşı girişimi COVAX'a 800 milyon dolar daha destek sağlayacağını açıkladı.

Ülkesi ve Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakı'nın (GAVI) ev sahipliğinde düzenlenen çevrimiçi COVAX aşı zirvesinde söz konusu ek katkıyı dünya kamuoyuna duyuran Japonya Başbakanı Yoshihide Suga ulusların zenginliğine ve farklı koşullara dayalı adil olmayan bir aşı erişiminin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kovid-19 küresel krizinin üstesinden gelmek için daha fazla dayanışma ve kararlılığa ihtiyaç olduğunu söyleyen Suga, Japonya’nın aşıların mümkün olan en fazla sayıda insana güvenli ve adil şekilde dağıtımını desteklemeyi sürdüreceğini de sözlerine ekledi. Suga, ayrıca Japonya’da onay verilen aşılardan 30 milyon dozun ihtiyaç sahibi ülkelere dağıtılacağını ifade etti.

EN ÇOK BAĞIŞ YAPAN İKİNCİ ÜLKE

Son gelişmeyle birlikte, bu yılın sonuna dek dünyanın dört bir tarafından ülke ve bölgeye 1.8 milyar doz aşı tedarik etmeyi hedefleyen COVAX girişimine Japonya hükümetinin toplam katkısı 1 milyar dolara ulaşmış oldu. Programa daha önce de 200 milyon dolar destek açıklayan Japonya, 2.5 milyar dolar bağışlamayı taahhüt eden ABD’nin ardından en büyük bağışı yapan ülke konumuna yükseldi.

COVAX kapsamında 44 ülkeye aşı gönderildi

 

Pfizer ve BioNTech, COVAX'a 40 milyon doz aşı tedarik edecek

 

Japonya'dan COVAX'a 200 milyon dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)