BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLise öğrencisine 67 milyon yenlik 'suşi' davası----

Lise öğrencisine 67 milyon yenlik 'suşi' davası

Lise öğrencisine 67 milyon yenlik 'suşi' davası
10 Haziran 2023 - 15:13 www.finansgundem.com

Japonya'nın ünlü zincir restoranlarından Suşiro, soya şişesini yalayan lise öğrencisine 67 milyon yenlik dava açtı.

Japonya'da taşıma bandıyla servis yapılan suşi restoranlarında gençlerin başlattığı bir akım tartışma yarattı. Gençlerin sosyal medya videosu çekmek için taşıma bantlarında kendilerine ait olmayan yiyeceklere 'sabotaj' uygulaması, dünyaca ünlü suşi restoranlarının işleri durma noktasına getirdi.

Japonya'nın ünlü zincir restoranlarından Suşiro, soya şişesini yalayan lise öğrencisine dava açtı. Restoranların sahibi olan Akindo Suşiro adlı şirket, öğrencinin videosunun müşteri sayısında keskin düşüşe yol açtığını savunarak adı açıklanmayan gençten 67 milyon yen (11 milyon TL) talep etti.

Ocakta sosyal medyada viral olan videoda öğrenci, ürünlerin döner banttan servis edildiği zincirin Gifu'daki şubesinde soya sosu şişesini yalıyor. Liseli aynı zamanda bir bardağı da yalarken görülüyor. Genç ayrıca yaladığı parmağını bir suşi tabağına sürüyor.

HİSSE DEĞERİ DÜŞTÜ

Akindo Suşiro, videonun paylaşılmasının ardından hisselerin değerinin düştüğünü Osaka'da açtığı davada iddia etti.

Öğrencinin avukatıysa davanın reddini talep etti. Adı açıklanmayan avukat, müvekkilinin eylemi kabul ettiğini ve pişman olduğunu ancak müşteri sayısındaki düşüşle videonun bir alakasının olmadığını savundu. Avukat, bu durumun sektördeki rekabetle ilişkili olabileceğini söyledi.

Japonya'daki döner bantlı restoranlar bir süredir "suşi terörü" denen sorunla boğuşuyor. Müşterilerin ortak kullanılan şişeleri ağızlarına diktiği, yiyeceklere tükürüklerini sürdüğü ve bardakları yaladığı görüntüler sosyal medyada viral oluyor. 

Suşiro martta aldığı kararla banttan ürünlerin yerine fotoğrafların konmasına karar vermişti. Bir başka suşi zinciri Çuşimaru da taşıma bandını kaldıracağını duyurmuştu.

Babalarından kalan evde 1 milyon madeni para buldular

 

200 milyonluk foreks vurgunu!

 

Kolombiya'daki mucize kurtuluş resmen teyit edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)