BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da sınır önlemleri gevşiyor----

Japonya'da sınır önlemleri gevşiyor

Japonya'da sınır önlemleri gevşiyor
04 Mart 2022 - 09:35 www.finansgundem.com

Japonya Kovid-19'a karşı sınır önlemlerini 14 Mart'tan itibaren daha da gevşeterek, ülkeye kabul edilen günlük yolcu sayısını 7 bine çıkaracak.

Başbakan Kişida Fumio, düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19'la mücadelede uygulanan sınır kapısı önlemlerinin mart başı itibarıyla gevşetildiğine, son 3 aydır ilk kez sınır kapılarını yabancılara açtıklarına dikkati çekti.

Kovid-19 salgının yoğun yaşandığı dönemde, ülkesinin sert sınır önlemleri uyguladığına işaret eden Kişida, 2020 ve 2021'de yaklaşık 400 bin yabancının, oturum hakkı elde etmesine rağmen, Japonya'ya giriş yapamadığını aktardı.

14 Mart'tan itibaren daha da gevşetilecek

Sınır önlemlerini "vaka durumuna göre aşamalı olarak hafifletme politikası" uyguladıklarını belirten Kişida, önlemlerin 14 Mart'tan itibaren daha da gevşetilerek, günlük yolcu kabul sayısının 7 bine çıkarılacağını belirtti.

Yeni eğitim yılının başlayacağı Nisan 2022 tarihine dikkati çeken ve öğrencilere öncelik verileceğini bildiren Kişida, "Bilhassa iş seyahatlerinin daha nadir seyrettiği hafta içi günlerinde boşluk oluşturarak, Japonya'ya öğrencilerin gelmesinin önünü açacağız" dedi.

Mart başında yeniden açma kararı verilmişti

Japonya'da Omikron kaynaklı Kasım 2021'deki kapanmanın üzerinden geçen 3 ayın sonrasında hükümet, sınır kapılarını mart başı itibarıyla yeniden açma kararı vermişti.

Sınır kapısı önlemleri gevşetilmiş, karantina süreleri kısaltılmış, günlük kabul sayısı artırılmış ve oturumu olmayan yabancının ülkeye kabulüne başlanmıştı.

İş, araştırma ve eğitim maksatlı vize hakkı edinmiş yabancıların ülkeye girişinin yolu açılırken, turistik seyahatlerin kapsam dışı kalmasına karar verilmişti.

BM'den "Ukrayna" uyarısı: 10 milyondan fazla kişi evini terk edebilir

 

Kovid-19'da son 24 saat: 49 bin 424 yeni vaka, 188 vefat

 

Japonya'dan 70 kişi Ukrayna'ya savaşmaya gidecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)