BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da makine siparişleri yükseldi----

Japonya'da makine siparişleri yükseldi

Japonya'da makine siparişleri yükseldi
10 Ekim 2013 - 06:18 www.finansgundem.com

Japonya'da makine siparişleri Lehman Brothers'ın iflasından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı

Deflasyondan çıkmaya ve ekonomisinin yeniden canlandırmaya çalışan Japonya'da makina siparişleri Ağustos'ta 819.3 milyar yene çıkarak, Lehman Brothers Holdings Inc.'in 2008'de iflas etmesinden bu yana en yüksek seviyesine çıktı.
Gemi ve elektrik üretimi hariç siparişler aylık bazda yüzde 5.4 artarak, Bloomberg anketine katılan 28 ekonomistin medyan tahmini olan yüzde 2.5'i ikiye katladı. Büyük ölçekli siparişler, veriyi oynak hâle getirse de, Credit Suisse Group AG, bugünkü verinin, sermaye harcamalarındaki yukarı yönlü trende işaret ettiğini söyledi.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ekonominin hızı ve 5 trilyon yenlik ek teşviklerin, Nisan'daki satış vergisinin, Abenomi politikaları üzerindeki olumsuz etkisini bertaraf edeceğine inanıyor. Makina siparişleri verisi, 1 Ekim'de açıklanan ve büyük imalatçıların güveninin 2007'deki krizin ilk safhalarından bu yana en yükseğe tırmanan Tankan endeksini de destekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)