BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya’da hizmet sektörü düşüş hızını yavaşlattı----

Japonya’da hizmet sektörü düşüş hızını yavaşlattı

Japonya’da hizmet sektörü düşüş hızını yavaşlattı
05 Nisan 2021 - 09:01 www.finansgundem.com

Japonya’da hizmet PMI, düşüş hızını yavaşlatsa da martta 50 puan altında kaldı.

Japonya’da Jibun Bank mart ayına ilişkin hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksini (PMI) açıkladı. Hizmet PMI martta üst üste 14 aydır 50 puanın altında seyrine devam ediyor. Endeks mart ayında, şubat ayındaki 46,3 puandan, 48,3 puana yükseldi.

Hizmet sektöründe yer alan ve taşımacılık, iletişim, finans, sigortacılık ve emlak gibi alanlarda faaliyet gösteren 400 şirketin yanıtları ile oluşturulan hizmet PMI, ülkede mart ayında hafifletilen OHAL şartları etkisiyle artan iyimserlik etkisiyle toparlandı. Hizmet sektöründe istihdam da şubat ayında başlayan toparlanmaya devam etti.

Ülkede gelecek 12 ay için sektör faaliyetleri hakkındaki iyimserlik de başarılı bir aşılama programının Kovid-19 salgınını yavaşlatacağı ve Japonya’nın hizmet sektörüne hem iç hem de dış talebi artıracağı beklentileriyle 2013 yılının mart ayından bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

IHS Markit ekonomisti Usamah Bhatti, Japonya’da OHAL'in kaldırılmasının talepte hafifi bir iyileşmeye neden olduğuna işaret  ederek, “Özel sektör faaliyetleri mart ayında, imalat sektöründeki güçlü büyüme etkisiyle, genel olarak istikrara kavuştu. IHS Markit Japonya ekonomisinin 2021 yılında yüzde 2,6 büyüyeceğini öngörüyor” dedi.

Morgan Stanley ve Citi'den güçlü dolar sinyalleri

S&P, Fas'ın kredi notunu düşürdü

Asya borsaları çoğunlukla kapalı, Japonya pozitif

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)