BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da enflasyon küçük çaplı artış gösterdi----

Japonya'da enflasyon küçük çaplı artış gösterdi

Japonya'da enflasyon küçük çaplı artış gösterdi
22 Şubat 2019 - 10:38 www.finansgundem.com

Japonya'da tüketici fiyat endeksi beklentilere paralel artarak yüzde 0.8 seviyesinde gerçekleşti.

Japonya'da tüketici fiyatları, ucuz petrole ve mobil telefon ücretlerinin Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) fiyatları yükseltme kampanyasını tehdit etmesine rağmen Ocak'ta hafif yükseldi.

Taze gıda hariç tüketici fiyatları yüzde 0.8 yükselerek beklentilere paralel çıktı ve Aralık'ta endeksin geldiği 0.7'lik seviyenin de üzerine çıktı. Ancak endeks hala Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 2'lik hedefinin yarısının bile altında kalmayı sürdürüyor. Buna bağlı olarak, Japonya Merkez Bankası, olumsuz yan etkileri oldukça artan parasal teşviği sürdürmek zorunda kalıyor.

Ucuzlayan petrol, düşük mobil telefon ücretleri ve hükümetin küçük çocuklara bedava eğitime ilişkin adımı enflasyonun bu yıl sıfırın altına inmesine neden olabilir.

Tokyo'da Dai-ichi Life Research Institute baş ekonomisti Yoshiki Shinke, "Çekirdek TÜFE'nin birkaç ay daha bu seviyelerde kalacağını ve ardından açık bir şekilde düşmeye başlayacağını düşünüyorum," dedi ve "Bu küçük çaplı yükselişi mevcut enflasyonda bir güçlenme işareti olarak algılamamalıyız" şeklinde görüş bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)