BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da enerji krizi----

Japonya'da enerji krizi

Japonya'da enerji krizi
06 Haziran 2022 - 16:34 www.finansgundem.com

Japonya'nın Nikkei borsası, olumsuz senaryonun ve sert bir kışın yaşanması halinde 1.1 milyon hanenin elektriksiz kalabileceğinin altını çizdi.

Küresel enerji piyasasındaki duruma ilişkin değerlendirme yapan Nikkei, 2011'deki deprem ve tsunamiden bu yana en ciddi enerji krizinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Termik elektrik santrallerinin durdurulması, nükleer santrallerin ikmal sürecinin yavaş olması ve Ukrayna'daki harekat nedeniyle Rusya'dan enerji alımıyla ilgili belirsizlikler bulunmasının enerji krizinin nedenleri olduğunu kaydeden Nikkei, olumsuz senaryonun ve sert bir kışın yaşanması halinde 1.1 milyon hanenin elektriksiz kalabileceğinin altını çizdi.

Nikkei, toplam elektrik açığının 3.5 milyon kWh olabileceğini, ancak Rusya'dan sıvılaştırılmış doğalgaz ithalatının kısıtlanması halinde bu rakamın 4 milyon kWh'ye yükselebileceğini ekledi.

Japonya'da doğum oranı rekor seviyede düştü

 

Japonya'da sabitkoinler için yasal düzenleme

 

Japonya'da hizmet sektöründe artış

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)