BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da dijital yen krizi----

Japonya'da dijital yen krizi

Japonya'da dijital yen krizi
11 Mart 2020 - 15:08 www.finansgundem.com

Japonya'da iktidar partisi LPD ile Merkez bankası, dijital yen konusunda anlaşmaya varamıyor.

Japonya'nın iktidardaki Liberal Demokrat Partisi'nin (LPD) dijital yen için sabırsızlanması Japonya Merkez Bankası'nı (BOJ) strese sokuyor.

BOJ, Avrupa Merkez Bankası ve diğer global para otoriteleri ile merkez bankası dijital para birimleri hakkında ortak araştırma başlattı.

BOJ'un ihtiyatlı bir yaklaşımı tercih ettiği ve yayınlamak için acil bir planı olmadığı belirtiliyor. Ancak bankanın bu duruşu politik baskı altında.

Şubat başında, kıdemli bir BOJ yetkilisi ve Başbakan Shinzo Abe'ye yakın kıdemli bir LPD yetkilisi Çin'in piyasaya dijital yuan sürme çabalarını değerlendirdi.

"Bu henüz bir tehdit değil, bu yüzden acele etmeye gerek yok," diyen BOJ yetkilisi, bunun 5 - 10 yıl süreceğini bildirdi.

Ancak bu toplantıdan birkaç gün sonra, partinin önde gelen isimlerinden Akira Amari liderliğindeki bir grup LDP milletvekili, Maliye Bakanı Taro Aso'ya hükümeti dijital yen yayınlamayı düşünmeye davet etti.

Üst düzey LDP yetkilisi, bankanın ihtiyatlı tavrı için "BOJ muhtemelen LDP'nin çok proaktif olmasını engellemek istedi" yorumu yaptı.

BOJ: Piyasalarda istikrarı sağlayacak adımlar atacağız

Kuroda: BOJ piyasalara uygun adımları atacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)