BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da büyüme düşüyor----

Japonya'da büyüme düşüyor

Japonya'da büyüme düşüyor
14 Kasım 2013 - 06:35 www.finansgundem.com

Japonya'nın büyümesi 3. çeyrekte yarılandı

Japon şirketlerin sermaye harcaması büyümelerini 3. çeyrekte azaltması ve ihracatı, zayıf yene rağmen yeterince yükseltmeyi başaramaması, Başbakan Shinzo Abe'nin üzerindeki baskıyı artıran ekonomik yavaşlamaya katkıda bulundu.
Tokyo'daki Kabine Ofisi'nin verilerine göre Asya'nın en büyük 2. ekonomisinin gayrisafi yurtiçi hasılası 3. çeyrekte, bir önceki çeyrekteki yüzde 3.8 oranından yüzde 1.9'a geriledi. Artan dış ticaret açığı büyümeden yüzde 1.8 sildi. Kurumsal yatırımlar bir önceki dönemde yüzde 4.4 büyümesinin ardından geçtiğimiz çeyrekte yüzde 0.7 büyüdü.
Abe'nin 11 aylık yönetimi, 15 yıldır devam eden deflasyon ve nüfustaki yaşlanmanın, ihracatçıların, ülke içinde genişleme isteğini azaltmasının ardından, Japon ekonomisine yeniden enerji kazandırmaya çalışıyor. Ülkede bugün açıklanan rakamlar, şirketlerin hâlen yeterince karşılık vermediğini ortaya koyarak, düzenlemelerin azaltılmasına yönelik daha fazla adıma ve şirketlerin rekor seviyelerdeki nakiti kullanmalarına teşvik etmenin gerekebileceğine işaret ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)