BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da beklentiler kötüleşiyor----

Japonya'da beklentiler kötüleşiyor

Japonya'da beklentiler kötüleşiyor
01 Temmuz 2022 - 08:32 www.finansgundem.com

Gevşek para politikasının uygulanmaya devam edildiği Japonya'da, büyük imalatçıların ekonomiye güvenleri kötüleşirken, şirketlerin 12 aylık enflasyon beklentisi yüzde 2,4'e yükseldi.

Japonya'da büyük imalatçıların ekonomiye olan güvenleri, Çin'de uygulanan Kovid-19 karantinası, kapatma tedbirleri ve artan maliyetlerin etkisiyle kötüleşti.

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) çeyrek dönemlerde yaptığı Tankan araştırmasına göre, haziran döneminde büyük imalatçılar güven endeksi mart dönemindeki +14'den +9'a düşerek Mart 2021'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi. Ekonomistler ise güven endeksinin haziranda +13 olmasını bekliyorlardı.

Haziran ayında imalat dışı şirketler güven endeksi ise mart dönemindeki +9'dan +13'e toparlandı. Ancak +14 olan beklentinin altında kaldı.

BoJ'un Tankan araştırması büyük şirketlerin Mart 2023'te sona eren mali yılda sermaye harcamalarının yüzde 18,6 artmasını beklediklerini de gösterdi. Medyan beklenti yüzde 8,9 seviyesindeydi.

Enflasyon beklentisinde artış

BoJ'un açıkladığı bir diğer veri ise, Japon şirketlerinin şu anda itibaren gelecek 12 ay içinde enflasyonun ortalama yüzde 2,4 olmasını beklediklerini ortaya koydu.

3 ay önce yapılan ankette gelecek 12 ay için enflasyon beklentisi yüzde 1,8 olmuştu.

Haziran ayı Tankan araştırmasına katılan şirketler tüketici fiyatlarının gelecek 3 yılda yıllık yüzde 2 ve gelecek 5 yılda yıllık yüzde 1,9 olmasını beklediklerini de ifade ettiler.

Japonya'da gevşek para politikası devam edecek

 

Japonya'da tüketici güveni düştü

 

Holzman: ECB daha erken harekete geçebilirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)