BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da aşı sistemi çöktü----

Japonya'da aşı sistemi çöktü

Japonya'da aşı sistemi çöktü
12 Mayıs 2021 - 14:15 www.finansgundem.com

Japonya'da halkın korona virüse karşı aşılanması için kullanılan rezervasyon sistemi teknik sorun nedeniyle çöktü.

Kamu yayın kuruluşu NHK'nin haberine göre, ABD merkezli bulut bilişim şirketi Salesforce'da yaşanan küresel sorun nedeniyle Tokyo dahil birçok kentteki aşı rezervasyonu için kullanılan online sistem çöktü.

Salesforce.com Inc'in teknoloji direktörü Parker Harris, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şirketin "büyük bir kesinti" yaşadığını, daha sonra hizmetlerin büyük oranda geri yüklendiğini ve güncelleme yapıldığını dile getirdi.

Özellikle yaşlıların ciddi sıkıntı yaşaması nedeniyle aşılamanın randevu almadan yapılmasının mümkün olması talep ediliyor.

Sağlık Bakanlığı, pandemi boyunca, başarısız bir temas izleme uygulamasından sağlık çalışanlarının kullanmayı istemediği 'hantal' veri tabanına kadar çok sayıda teknik problemle karşı karşıya kaldı.

Sağlık Bakanlığı aşı departmanı yetkilisi, Reuters'ın, aşılama altyapısındaki teknik sorunla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Japonya hükümeti, Tokyo Olimpiyatları'nın başlayacağı temmuz ayına kadar 36 milyon kişiyi aşılamayı hedefliyordu anca şu ana kadar nüfusunun sadece yüzde 2,8'ini aşılayabildi.

Bu rakamla Japonya, varlıklı ülkeler içerisinde aşılamada listenin sonunda yer alıyor.

Ülke diğer yandan Pfizer'ın aşısının sınırlı ithalinin yanı sıra insan gücü azlığı ve diğer lojistik engellerle de boğuşuyor.

Aşılardan sorumlu Bakan Taro Kono, halkı sabırlı olmaya ve rezervasyon sürecini düzene sokacak süreçte yardımcı olacak adımlar atmaya çağırdı.

Başbakan Suga uzayan OHAL sebebiyle özür diledi

Bu arada Japonya Başbakanı Yoşihide Suga, korona virüse karşı ülkede uygulamada olan olağanüstü halin (OHAL) uzatılması sebebiyle kamuoyundan özür diledi.

Başbakan Suga dün parlamento oturumunda, muhalefet partilerinin salgının, 25 Nisan-11 Mayıs'taki süreçte kontrol altına alınamayıp OHAL'in 31 Mayıs'a dek uzatılmasına yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Ayrıca Suga, OHAL döneminde salgının kontrol altına alınamaması sebebiyle kamuoyundan özür diledi.

Başbakanın kamuoyu desteği en düşük seviyesinde

Başbakan Yoşihide Suga'nın kamuoyu desteği, göreve geldiği Eylül 2020'den beri en düşük seviyesine geriledi.

Kamu yayıncısı NHK'nın hafta sonu telefon yoluyla 18 yaş üstü 2 bin 92 kişiye düzenlediği ankete göre, Suga kabinesine verilen kamuoyu desteği düştü.

Buna göre, Suga'ya destek geçen aya kıyasla 9 puan düşüşle yüzde 35'e geriledi; Suga'yı beğenmeyenlerin oranı ise 5 puan yükselişle yüzde 43'e çıktı.

Böylece, önceki Başbakan Şinzo Abe'nin sağlık gerekçesiyle istifasının ardından Eylül 2020'de göreve gelen Suga'ya kamuoyunun desteği, bugününe kadarki en düşük seviyesini gördü.

Japonya'da hükümete destek en düşük seviyede

 

Japonya bu yıl piyasaya korona virüs aşısı sürebilir

 

Japonya'nın hedefi: Günlük 1 milyon aşı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)