BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya, yeni 5 yıllık savunma bütçesini artırıyor----

Japonya, yeni 5 yıllık savunma bütçesini artırıyor

Japonya, yeni 5 yıllık savunma bütçesini artırıyor
06 Aralık 2022 - 08:36 www.finansgundem.com

Japonya, 2023-27 yıllarını kapsayacak savunma bütçesini 43 trilyon yene (318 milyar dolar) çıkarmayı planlıyor. Bu da bütçede yüzde 50'den fazla artış demek oluyor.

Japonya, "Ulusal Güvenlik Stratejisi, Ulusal Savunma Esasları ve Orta Vadeli Savunma Programı" gibi 3 milli doktrini yılsonuna dek güncellemeyi hedefliyor.

Başbakan Kişida Fumio, 5 yıllık savunma bütçesini ele almak üzere Savunma Bakanı Hamada Yasukazu ve Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi'yi kabul etti.

"Finansal sıhhati" hedefleyen Maliye Bakanlığının 35 trilyon yen, ulusal güvenliği önceleyen Savunma Bakanlığının ise 48 trilyon yen bütçe öngördüğü biliniyor.

Bakanlarını buluşturan Kişida, 5 yıllık ulusal savunma bütçesinin 43 trilyon yen (318 milyar dolar) olarak planlanması talimatı verdi. Planlanan hacmin resmen kabul edilmesi halinde savunma bütçesi yüzde 50'den fazla artırılmış olacak.

Talimat doğrultusunda iktidar koalisyonunun bütçe önerileri alınacak ve gerekli savunma kapasitelerinin sağlanması için ivedilikle finansman temin edilecek.

Japonya’da hanehalkı harcamalarındaki artış sürüyor

 

Japonya’da hizmet sektörü 3 ayın en düşük seviyesinde

 

Japonya enflasyona karşı ek bütçe hazırladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)