BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya ve İngiltere arasında yeni askeri anlaşma----

Japonya ve İngiltere arasında yeni askeri anlaşma

Japonya ve İngiltere arasında yeni askeri anlaşma
07 Kasım 2022 - 08:53 www.finansgundem.com

Japonya'nın, Çin'in nüfuzunu artırdığı bölgede güvenlik iş birliği amacıyla İngiltere ile askeri anlaşma imzalayacağı açıklandı. İki ülke, birlikte savaş uçağı geliştirerek savunmaya katkı sağlayacak.

Hint-Pasifik bölgesinde Çin'in nüfuzunu dengeleme arayışını sürdüren Japon hükümeti, ABD'nin yanı sıra Avrupa ülkeleriyle iş birliğini artırma arayışında.  İngiltere ve Japonya, güvenlik iş birliğini artırmak için gelecek ay askeri savunma anlaşması imzalamaya hazırlanıyor. İki ülke arası "Karşılık Erişim Anlaşması" (RAA) müzakerelerinin aralık ayında nihayete ermesi bekleniyor.

Müzakereler, Japon Başbakan Kişida Fumio'nun, dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile mayısta Londra'da buluştuğu zirvede başlatıldı.

İki ülkenin yeni savaş uçağı geliştirme iş birliğine yönelik olası ortaklığın ayrıntılarının da anlaşmada yer alması bekleniyor.

Söz konusu anlaşmanın, Tokyo-Londra ilişkilerinin derinliğinin örneği olacağına dikkat çekilirken RAA ile Japonya'nın, Çin'in bölgesel nüfuzunu dengelemek için caydırıcılığı artırma ve savunma iş birliklerini geliştirmeyi hedefleyeceği söyleniyor.

American Enterprise Institute (AEI) kuruluşu güvenlik uzmanlarından Zack Cooper, "Japonya ve İngiltere arasındaki RAA'nın, tarafların ortak tatbikatlarını kolaylaştıracağını" söyledi.

Japonya ve ABD'den ortak tatbikat

 

Uluslararası donanma, Japonya açıklarında geçit töreni düzenledi

 

Japonya Havayolları, nisan-eylül döneminde net kaybını sürdürdü

 

İngiltere'de bit pazarına nur yağdı

 

İngiltere ekonomisi ip üstünde yürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)