BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya ve Avustralya'dan Çin'i kızdıracak hamle----

Japonya ve Avustralya'dan Çin'i kızdıracak hamle

Japonya ve Avustralya'dan Çin'i kızdıracak hamle
05 Ocak 2022 - 16:20 www.finansgundem.com

Avustralya ve Japonya, iki ülke liderlerinin yarın gerçekleştirecekleri sanal zirvede savunma ve güvenlik işbirliğini geliştiren ‘tarihi’ bir anlaşma imzalaya hazırlanırken, atılacak bu adımın Çin ile gerginliğe neden olabileceği ifade edildi.

Bloomberg’in haberine göre, anlaşma, Japonya için türünün ilk örneği olup, aynı zamanda Avustralya ile gerçek bir ittifaka doğru atılmış bir adımı temsil ediyor. Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Karşılıklı Erişim Anlaşması’nın imzalanmasının Avustralya Savunma Kuvvetleri ile Japonya Öz Savunma Kuvvetleri arasındaki işbirliğini destekleyeceğini belirterek, anlaşmanın aynı zamanda, iki ülkenin savunma güçleri arasındaki birlikte çalışabilirliği göstermek için net bir çerçeve sağlayacağını bildirdi.

Morrison açıklamasında, “Bu anlaşma, iki ülkenin karşı karşıya olduğu stratejik güvenlik zorluklarını ele almak ve Hint-Pasifik bölgesinin güvenli ve istikrarlı olmasına katkıda bulunmak için birlikte çalışma taahhüdünün bir beyanı olacak” şeklinde konuştu.

Japonya ve Çin arasındaki ilişkiler, Pekin'in Hong Kong'a yönelik baskısı ve Tayvan Boğazı'nda yaşanan gerilim nedeniyle zayıfladı.

Avustralya 4 tane F-35 aldı

 

Japonya, stratejik rezervlerinden petrol satışı başlattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)