BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya savunmaya para aktarıyor----

Japonya savunmaya para aktarıyor

Japonya savunmaya para aktarıyor
30 Ocak 2013 - 06:36 www.finansgundem.com

Tartışmalı adaların yakınlarındaki Çin tehdidine karşı harekete geçen Japonya 11 yıldır ilk kez savunma bütçesini artırmaya hazırlanıyor

Hem Çin hem de Japonya tarafından üzerinde hak iddia ettiği adaların yakınlarında Çinli gemilerin saldırılarının artmasıyla Japonya 11 yıldır ilk kez savunma bütçesini ve Sahil Güvenlik harcamalarını artırmaya hazırlanıyor.
Savunma Bakanlığı, savunma harcamalarının yüzde 0.8 artırılarak 4.68 trilyon yene, sahil güvenlik bütçesinin ise yüzde 1.9 yükseltilerek 176.5 milyar yene çıkarılacağını söyledi. Başbakan Shinzo Abe'nin Kabinesi dün Nisan'da başlayacak olan yeni mali yıla ait 92.6 trilyon yenlik bütçeyi onaylayarak, parlamentoya gönderdi.
Abe, Çinliler'in Diaoyu, Japonlar'ın ise Senkaku olarak adlandırdıkları Doğu Çin denizindeki adalarındaki kontrol ve koruma çabalarını artırıyor. Japonya'nın rekor düzeydeki borcunu servis etmekte zorlanması, Abe'nin planlarını kısıtlı fon miktarıyla sınırlıyor.
Daha fazla harcanmasının gerektiğini söyleyen Takushoku Üniversitesi'nin profesörlerinden Ikuo Kayahara, Senkaku adalarındaki olayların Japonlar'a güvende olmayabileceklerini fark ettirdiğini belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)