BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya, Putin'in planına karşı!----

Japonya, Putin'in planına karşı!

Japonya, Putin'in planına karşı!
24 Eylül 2021 - 08:21 www.finansgundem.com

Japonya, Rusya'nın Kuril Adaları'nda gümrüksüz bölge kurulması ve 10 yıl boyunca yabancı firmaların vergiden muaf tutularak yatırım yapma planına karşı çıktı.

Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurul görüşmelerinde bir araya geldiği Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile gelişmeleri ele aldı.

Motegi görüşmede, mevkidaşı Lavrov'un gündeme getirdiği, ''Vladimir Putin'in Kuril Adaları'nda gümrüksüz bölge kurulması'' planına tepki gösterdi.

Putin'in, Kuril Adaları'nda gümrüksüz bölge kurulması ve 10 yıl süreli yabancı firmaların yatırımlarının vergiden muaf tutulması planına karşı çıktıklarını açıkladı.

Motegi, iki ülkenin ortak ekonomik faaliyetlerinin, Japonya'nın yasal statüsü ihlal edilmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Görüşmede, İkinci Dünya Savaşı sonrası iki ülke arasında "anlaşma olmadığı" konusuna yönelik Motegi Japonya'nın, Rusya ile "geniş ve karşılıklı ilişkiler geliştirmek" istediğini söyledi.

KURİL ADALARI SORUNU

İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Sovyetler Birliği, Japonya'nın Pasifik Okyanusu ile Ohotsk Denizi'ni birbirinden ayıran ve yaklaşık 1300 kilometre boyunca uzanan Kuril Adaları'nı 1945'te ilhak etmişti. İlhakın ardından Japonya tarafından "Kuzey bölgeleri" olarak adlandırılan toprak parçası konusundaki uyuşmazlık nedeniyle Rusya ile Japonya arasında barış antlaşması imzalanması için yapılan görüşmelerde taraflar sonuca ulaşamıyor.

 

Kırgızistan'la ikili ve transit geçiş kotaları kaldırıldı

 

Japonya ile Güney Kore savaş dönemi tazminatı için anlaşamadı

 

Japonya'dan 60 milyon aşı doz desteği hedefi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)