BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya, otelleri hastaneye dönüştürüyor----

Japonya, otelleri hastaneye dönüştürüyor

Japonya, otelleri hastaneye dönüştürüyor
20 Nisan 2020 - 09:43 www.finansgundem.com

Korona virüs vakalarında artış beklenen Japonya'da hükümet, ülke genelindeki 210 bin otel odasını hafif semptomlu hastaların bakımı için ayırdı.

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve küresel bir kriz halini alan korona virüs pandemisi nedeniyle OHAL ilan edilen Japonya’da hükümet harekete geçti. Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura yaptığı açıklamada, ülke genelindeki 210 bin otel odasının hafif semptomlu korona virüs hastalarının bakımı için ayrıldığını açıkladı. Ayrıca, hiç belirti göstermeyen hastaların da söz konusu odalarda izole edilebileceğini belirten Nishimura, an itibariyle 6 bin oda için otellerle sözleşme imzalandığı bilgisini paylaştı. Hastanelerde baş gösteren koruyucu ekipman yetersizliğine de değinen Nishimura, şirketlerden temin edilen 120 bin maskenin sağlık personeline ulaştırılacağını bildirdi.

TOKYO’DA BAŞLAMIŞTI

İlk olarak başkent Tokyo’da hayata geçirilen uygulama kapsamında yaklaşık bin otel odasının zayıf semptomlu hastalara tahsis edileceği duyurulmuştu. Uygulamanın amacının hastanelerdeki yataklı hasta kapasitesini semptomları ağır seyreden kişiler için güvence altına alınması olduğu açıklanmıştı. Yaklaşık 2 hafta önce Tokyo’daki hafif semptomlu hastaların otellere sevki başlanmıştı.

ÖLÜ SAYISI 251’E YÜKSELDİ

Şu ana kadar 712’si karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve mürettebatından olmak üzere 11 bin 522 korona virüs vakasının tespit edildiği Japonya’da 251 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Aydın'da 22 ev karantinaya alındı

Brezilya'da son 24 saatte korona virüs nedeniyle 115 kişi öldü

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 2 milyon 400 bini aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)