BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya Merkez Bankası uyardı!----

Japonya Merkez Bankası uyardı!

Japonya Merkez Bankası uyardı!
28 Eylül 2021 - 08:26 www.finansgundem.com

BOJ politika yapıcıları, Japonya'nın ekonomik toparlanmasında gecikme riski konusunda uyardı.

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) bazı politika yapıcıları, COVID-19 salgınıyla mücadeleye yönelik olağanüstü hal kısıtlamalarının tüketim üzerinde baskı oluşturması nedeniyle ülkenin ekonomik toparlanmasında gecikme riski konusunda uyardı.

BOJ'un Temmuz ayındaki para politikasının tutanaklarına göre dokuz üyeli yönetim kurulu, güçlü ihracat ve sermaye harcamalarının büyümeyi destekleyeceği konusunda hemfikir olsa da, bazıları Çin ekonomisindeki olası yavaşlamanın etkileri gibi denizaşırı risklere karşı daha dikkatli olunması çağrısında bulundu. Tutanaklarda şöyle denildi: 

Birkaç üye, Japonya ekonomisinin tamamen toparlanması, Nisan ayındaki tahminlerine kıyasla muhtemelen biraz gecikeceğini söyledi.

Tutanaklarda bir üyenin Çin ekonomisinin yavaşlama olasılığının "göz önüne alınması gerektiğini" söylediğine atıfta bulunularak, "Birçok üye denizaşırı ekonomik görünümün çeşitli riskler nedeniyle oldukça belirsiz olduğunu söyledi" denildi.

BOJ, 15-16 Temmuz tarihlerinde yaptığı toplantıda faiz oranlarında değişikliğe gitmezken bu yıl için ekonomik büyüme tahminini düşürmüş ancak ekonomide ılımlı toparlanma yaşanacağı görüşünü korumuştu.

Japonya'da OHAL kaldırılıyor

MB’den 150 baz puan daha faiz indirimi bekleniyor

Kavcıoğlu: Dolarda yükselişin sürmesi için neden yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)