BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya Merkez Bankası faizi sabit bıraktı----

Japonya Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

Japonya Merkez Bankası faizi sabit bıraktı
19 Aralık 2019 - 08:21 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası BOJ, faizi değiştirmeyerek eksi yüzde 0.1 seviyesinde sabit bıraktı. BOJ, varlık alımını da değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası (BOJ), gösterge faizi değiştirmeyerek eksi yüzde 0.1 seviyesinde sabit bıraktı ve varlık alım programında değişikliğe gitmedi.

Japonya Merkez Bankası, Perşembe günü hükümetin mali genişleme paketiyle , ABD-Çin ticaret görüşmelerine dair gelişmeler ve küresel yavaşlamada dibin görüldüğünü sinyallerinin ekonomik görünümü canlandırmasıyla politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Gösterge faizi değiştirmeyerek eksi yüzde 0.1 seviyesinde sabit bırakan BOJ, varlık alım programında da değişikliğe gitmedi. Bloomberg anketine katılan 45 ekonomistin beklentisi de bu yöndeydi.

BOJ aynı zamanda sözlü yönlendirmede de değişikliğe gitmedi ve genişleme programı kapsamında sürdürülebilirliği amaçlayan hisse senedi fonu borç verme pogramının ayrıntılarını değiştirmedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)