BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya Merkez Bankası Başkanı: Ekonomi toparlanmaya devam edecek----

Japonya Merkez Bankası Başkanı: Ekonomi toparlanmaya devam edecek

Japonya Merkez Bankası Başkanı: Ekonomi toparlanmaya devam edecek
08 Ekim 2020 - 10:34 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, "Ekonomi, salgının yarattığı sıkıntılardan toparlanmaya devam edecek." dedi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, ekonominin toparlanmaya başladığını ve artan mali ve parasal teşvik tedbirlerinin etkisi ile toparlanmaya devam etmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Tüketici fiyatlarının düşen petrol fiyatlarından kaynaklı olarak bir süre için gerileyeceklerini öngören Kuroda, ancak fiyatların salgının ekonomiye etkisi azaldıkça toparlanacaklarını da savundu.

Kuroda, BOJ şube müdürleri ile çeyrek dönem toplantısında yaptığı konuşmada, "Koronavirüs salgınının etkisi global olarak hafiflediğinde, Japon ekonomisi denizaşırı ekonomilerin istikrarlı büyümeye başlamaları ile birlikte iyileşmeye devam edecek" dedi.

Japon bankacılık sisteminin genel olarak istikrarlı olmaya devam ettiğini ancak şirketler için fonlama şartlarının sıkı olmayı sürdüğünü ifade eden Kuroda, "Kovid-19'un etkisini izleyeceğiz ve ihtiyaç olduğunda ek gevşeme tedbirleri almaktan çekinmeyeceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)