BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya Kuzey Kore'ye yaptırımları genişletti----

Japonya Kuzey Kore'ye yaptırımları genişletti

Japonya Kuzey Kore'ye yaptırımları genişletti
01 Nisan 2022 - 08:21 www.finansgundem.com

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, hükümetin Kuzey Kore'ye karşı onayladığı yaptırım listesine değindi. Matsuno, Pyongyang'a "somut adım atması" çağrısı yaptı.

Japon hükümeti, nükleer ve füze deneme ile geliştirme programlarını sürdüren Kuzey Kore'ye yaptırımları artırdı. Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, yaptırımları "Kuzey Kore ile süren sorunların çözüme kavuşturulması için Japonya'nın adımları" olarak değerlendirdi.

Danışman Meclisi (Sangiin) oturumundaki konuşmasında yeni yaptırımlardan bahseden Başbakan Kişida Fumio, "Ülkemizin barış ve güvenliğini sağlarken, aynı zamanda gidişatın izlenmesi için tüm çabayı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Mal varlıkları donduruldu

Yeni yaptırımlar kapsamında, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze geliştirme programlarına dahiliyeti saptanan, bulunan 6 Kuzey Kore ve 3 Rus vatandaşı ile 4 Rus kuruluşunun mal varlığı donduruldu.

Kuzey Kore 24 Mart'ta "yeni tip" şeklinde nitelediği kıtalararası balistik füze denediğini duyurmuştu. Japonya, söz konusu füzenin ulusal münhasır ekonomik bölgesine düştüğünü teyit etmişti.

Tokyo-Pyongyang arasındaki, Kuzey Kore'ye ait unsurların 1970-80'lerde alıkoyduğu Japon vatandaşlarına yönelik sorun sürüyor. Japonya toplam 17 vatandaşının alıkonulduğunu, şimdiye dek bunların 5'inin geri dönebildiğini beyan ediyor.

Putin'in bombaları Rusları da vurdu: Kuzey Kore'den beter!

Kuzey Kore 2 kıtalararası balistik füzeyi denedi

Kuzey Kore liderinden 'ideolojik dönüşüm' çıkışı

Japonya, Rusya'ya lüks araç ihracatını yasakladı

Japonya'da artan fiyatlarla başa çıkmak için yardım paketi hazırlanacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)