BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya hükümetinin en zor günleri----

Japonya hükümetinin en zor günleri

Japonya hükümetinin en zor günleri
20 Ekim 2014 - 20:07 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin hükümeti iki bakanın istifası üzerine en zor günlerini geçiriyor

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin hükümeti iki bakanın istifası üzerine en zor günlerini geçiriyor

Japonya Başbakanı Shinzo Abe istifa eden bakanların yerine dün hızlıca yenilerini atadı. İki kadın bakanın istifasının ardından Abe, göreve geldiğinden bu yana en zor kararlarını vermek zorunda kaldı.

Ticaret ve Sanayi Bakanı Yuko Obuchi ile Adalet Bakanı Midori Matsushima haklarında finansal uygunsuzluk suçlamalarının gündeme gelmesi üzerine istifa etti. Abe Ticaret Bakanlığı'na 64 yaşındaki Yoichi Miyazawa'yı getiriken, Adalet Bakanlığı'na da 61 yaşındaki eski Cinsiyet Eşitliği Bakanı Yoko Kamikawa'yı atadı.

Abe'nin gider vergisini yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarma kararını vermesi gereken zaman yaklaşırken meydana gelen skandallar başbakanın kamuoyu desteğini kötü etkileyebilir. Halkın çoğunluğu ülkedeki kamu borcunu kontrol altına almak için düşünülen vergi zammına karşı çıkıyor. Abe'nin halkın tepkisini çeken bir başka planı da Fukushima Faciası'nın ardından bazı nükleer santralleri yeniden çalıştırmak istemesi.

Tokyo'daki Chuo Üniversitesi'nden siyaset bilimi profesörü Steven Reed konuya ilişkin "Bu politikaları ciddi destek bulmasa da kamuoyu desteğini sürdürmeyi başaran Abe'nin karşılaştığı ilk ciddi engel. Toplum, Abe'nin Çin ile yaşadığı teritoryal ihtilaf nedeniyle güvenlik meselelerinde daha sert bir tavır takınmasına da muhalefet ediyor. Ancak Abe'nin desteği sabit kalmışa benziyor" yorumlarını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)