BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisi yüzde 1.2 küçüldü----

Japonya ekonomisi yüzde 1.2 küçüldü

Japonya ekonomisi yüzde 1.2 küçüldü
08 Eylül 2015 - 07:28 www.finansgundem.com

Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 1.2 ile ilk açıklanan rakamdan daha düşük bir daralma gösterdi

Japonya ekonomisi geçen çeyrekte, bir sıçramayı önleme riski taşıyan bir hareket olarak stoklardaki artışların etkisi ile, ilk açıklanan rakamdan daha düşük bir daralma gösterdi.

Gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH), yılın ikinci üç aylık dçneminde yüzde 1.2 daraldı. Geçen hafta açıklanan ikinci çeyrek daralma rakamı yüzde 1.6 seviyesindeydi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre daralmanın yüzde 1.8 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

İşletmeler, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin Japon şirketlerine rekor düzeydeki nakit varlıklarını ve karlarındaki artışları sermaye harcamalarına yöneltme çağrısına kulak asmamaları ile birlikte, yatırımlarını ilk açıklanan rakamdan daha fazla daralttı. Ayrıcai ekonomiyi aşağı çeken diğer bir unsur da, ücretlerdeki artışlara rağmen tüketim harcamalarıydı. Öte yandan, Japonya ekonomisi, en büyük ticaret ortağı olan Çin'deki yavaşlamadan dolayı da artan risklerle karşı karşıya.

SMBC Nikko Securities Inc. ekonomisti Junichi Makino, "Şirketler halen, ülke içi ve dışındaki zayıf talepten dolayı stoklarını azaltmada zorluk çekiyor," dedi ve "Hükümet muhtemelen Ekim ayı civarında 2.5 trilyon yen kadar bir ekonomik teşvik paketi hazırlayabilir" şeklinde görüş bildirdi. Bu tutar 21 milyar dolara tekabül ediyor. 

Özel kesim stoklarındaki artış ikinci çeyrekte GSYİH'ya 0.3 yüzde puanı katkıda bulundu. İlk açıklanan hesaplamada bu 0.1 yüzde puanı seviyesindeydi.

Sermaye harcamaları aynı dönemde yüzde 0.9 düştü. İlk açıklamada düşüş yüzde 0.1 olarak açıklanmıştı. Özel tüketim yüzde 0.7 geriledi. İlk rakam gerilemenin yüzde 0.8 seviyesinde olduğunu göstermişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)